Se reiau alegerile pentru Colegiul Medicilor Suceava. 26 de medici suceveni candidează pe 13 locuri


Intră acum și în grupul de

Un număr de 26 de medici suceveni şi-au depus candidaturile pentru cele 13 locuri în Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor Suceava, în timp ce pentru Comisia de Cenzori nu s-a înscris nici un candidat, scrutinul pentru desemnarea structurii de conducere fiind prevăzut pentru zilele de 6 şi 7 martie 2016.

Zile Medicale Astarastoae (9)

 

 

Alegerile pentru funcţiile de conducere ale Consiliului Judeţean al Colegiului Medicilor Suceava, precum şi cele pentru desemnarea componenţei Comisiei de Cenzori, vor fi organizate în zilele de 6 şi 7 martie 2016, la sediul CM Suceava, între orele 8,00- 20,00.

Depunerea candidaturilor pentru aceste funcţii a fost prevăzută în perioada 4 şi 28 februarie 2016.

Alegerile se vor desfăşura la sediul CM Suceava, fiind desemnată deja comisia electorală al cărei preşedinte este medicul  Ana Burcă.

Preşedintele Comisiei Electorale, medicul Ana Burcă, a declarat, luni, pentru NewsBucovina că la Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor Suceava s-au înscris 26 de candidaţi pentru cele 13 locuri, în timp ce pentru Comisia de Cenzori nu s-a înscris nici un candidat.

Ea a spus că, în prezent, sunt înscrişi în Colegiul Medicilor Suceava 937 de medici, iar 561 dintre aceştia care au achitat cotizaţia lunară, la zi, inclusiv pentru luna ianuarie 2016, au drept de vot.

Medicul sucevean a explicat că ceilalţi medici care nu şi-au achitat cotizaţia la zi pot vota pe liste suplimentare, dacă îşi achită între timp această cotizaţie.

Preşedintele Comisiei Electorale a precizat că pentru a fi validate alegerile, la primul tur ar trebui să se prezinte două treimi din totalul membrilor acestui for profesional, iar în cazul în care nu există cvorum se organizează un al doilea tur de scrutin, prevăzut pentru perioada 13-14 martie 2016, de această dată alegerile urmând să fie validate indiferent de numărul electorilor.

După validarea noului consiliu al CM Suceava de către Adunarea Generală a CMR, se întruneşte noul consiliu în prima şedinţă în cadrul căreia, din rândul membrilor consiliului, este ales Biroul executiv al CM Suceava, format din preşedinte, trei vicepreşedinţi şi un secretar general.

Potrivit Regulamentului electoral privind alegerea conducerii CMR, dreptul de vot, precum şi dreptul de a fi ales în organele de conducere le au numai medicii membri ai Colegiului Medicilor din România, iar dreptul de a alege şi de a fi ales se poate exercita numai în cadrul colegiului al cărui membru este medicul respectiv.

Declaraţiile de candidaturi se depun de către candidaţi la secretariatele consiliilor locale ale Colegiilor Medicilor, iar după expirarea termenului de depunere a candidaturilor, comisia electorală încheie un proces verbal prin care constată rămânerea definitivă a candidaturilor.

Votarea va avea loc la sediile comisiilor electorale sau în locuri aprobate în prealabil de către consiliul local al acestor foruri profesionale şi precizate în listele cu candidaturile rămase definitve, iar buletinele de vot vor fi autentificate de către comisia electorală, prin aplicarea ştampilei proprii pe faţa buletinului de vot, în momentul înmânării buletinului de vot către alegător.

Reamintim că alegerile privind desemnarea structurilor de conducere ale Colegiului Medicilor Suceava, care au fost organizate în lunile noiembrie- decembrie 2015, au fost validate parţial de către Comisia Electorală Centrală a Colegiului Medicilor din România.

Astfel, Comisia Electorală Centrală a Colegiului Medicilor din România a validat parţial alegerile desfăşurate în perioada noiembrie-decembrie 2015 doar pentru desemnarea reprezentanţilor judeţului Suceava în Adunarea Generală Naţională a Colegiului Medicilor din România .

Totodată, Comisia Electorală Centrală a Colegiului Medicilor din România a invalidat alegerile pentru desemnarea membrilor în Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor Suceava pentru nerespectarea art.441, aliniat 3, din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de