Peste 20.000 de spectatori, anul trecut, la evenimentele organizate de Casa de Cultură a Studenților din cadrul USV


Intră acum și în grupul de

În primul an de funcționare, la evenimentele organizate de Casa de Cultură a Studenților din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava au luat parte peste 20.000 de spectatori.

concert opera teodor ilincai, lucian dusa, emanuela pascu (1)

Potrivit unui bilanț al rectorului USV, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, după primul mandat la cârma instituției de învățământ superior, Casa de Cultură a Studenților s-a înființat în urma Hotărârii de Guvern nr. 365/2014, fiind instituţie publică în subordinea Ministerului Educaţiei și Cercetării Științifice şi în coordonarea Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, având un stat de funcții format din zece posturi.

Rectorul USV a declarat, joi, că în primul an de funcționare a Casei de Cultură a Studenților, în 2015, veniturile totale ale acesteia au fost de 1.652.604 lei, dintre care 1.562.250 lei din subvenții de la Ministerul Educație Naționale și Cercetării Științifice, iar 90.354 lei din vânzarea de bilete la evenimentele organizate.

În raportul prezentat de prof.univ.dr.ing. Valentin Popa se mai arată că pe parcursul anului 2015 au fost organizate spectacole de o mare diversitate, cu artiști din țară și din străinătate, atât în campusul universitar, cât și în afara lui.

Astfel, au fost organizate spectacole folclorice, concerte de muzică folk, pop, pop-rock, disco, hip-hop, spectacole de poezie, de divertisment, recitaluri (soliști, duete, trio-uri, cvartete), concerte de muzică clasică și balet, operă și operetă, muzică corală, stand-up comedy, teatru, filme, expoziții de pictură, concursuri sportive, diverse momente muzicale susținute de studenții USV, elevi și profesori de la Colegiul de Artă și alți colaboratori.

„La cele peste 60 de spectacole organizate de Casa de Cultură a Studenților în anul 2015, au participat peste 20.000 de spectatori, din care peste 80% studenți”, se arată în raportul prezentat de rectorul USV, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de