Noi cazuri de gripă înregistrate în judeţ. Cele mai multe în zona municipiului Suceava


Intră acum și în grupul de

Un număr de 14 cazuri de afecţiuni clinic compatibile cu gripa s-au raportat în judeţul Suceava, în săptămâna 29 februarie-6 martie, şapte dintre pacienţi fiind internaţi în spital.

Gripa severa

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în perioada menţionată, s-au raportat 14 cazuri de gripă, din care 9 s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 de ani, patru cazuri la grupa de vârstă de peste 65 de ani şi un caz la grupa de vârstă 50-64 de ani, iar din totalul cazurilor raportate, cele mai multe, 11, s-au înregistrat în zona Sucevei şi trei în zona Rădăuţi.

În aceeaşi perioadă de timp, în judeţul Suceava s-au înregistrat 2.945 de cazuri de infecţii acute respiratorii cu 54 de internări şi 764 de cazuri de pneumopatii acute cu 103 internări.

De precizat este că în intervalul de timp similar din anul 2015, în judeţul Suceava s-au înregistrat 32 de cazuri de gripă cu 14 internări, 2.303 cazuri de infecţii acute respiratorii cu 58 de internări şi 643 de cazuri de pneumopatii acute cu 131 de internări.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, vineri, că de la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, gripei şi cazurilor de pneumopatii acute, în judeţul Suceava a fost confirmată  prin analize de laborator prezenţa virusului gripal la nouă pacienţi din totalul celor 18 pacienţi de la care s-au recoltat probe biologice.

Zorescu a spus că în şase dintre cazurile de gripă a fost confirmată cu laboratorul prezenţa virusului AH1N1, în două cazuri virusul gripal de tip B şi într-un caz virusul gripal AH3.

“Nu s-au înregistrat grupări de cazuri de gripă, a fost un sezon liniştit din punct de vedere epidemiologic, iar spitalele au fost aprovizionate cu medicamente antivirale şi simptomatice şi a putut fi asigurat tratamentul corespunzător în toate cazurile diagnosticate clinic”, a mai spus Zorescu .

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de