Rezultatele simulării Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului, în analiza şcolilor şi ISJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, profesor Gheorghe Lazăr, a declarat, joi, că şcolile şi liceele analizează  în această perioadă rezultatele obţinute de elevi la simulările Evaluării Naţionale şi Examenului de Bacalaureat şi urmează să stabilească măsuri care să vină în ajutorul elevilor pentru a-şi îmbunătăţi nivelul de pregătire în vederea susţinerii examenelor naţionale.

Lazăr a spus că după desfăşurarea simulărilor Evaluării naţionale la clasa a VIII a şi a Examenului de Bacalaureat rezultatele obţinute de elevi sunt discutate şi analizate atât la nivelul conducerilor şcolilor şi liceelor sucevene, cât şi la nivelul claselor şi în cadrul şedinţelor cu părinţii.

Gheorghe LazarEl a mai spus că unităţile de învăţământ vor lua măsuri, mai ales în cele în care s-au obţinut rezultate mai slabe la simulări, pentru a veni în sprijinul elevilor astfel încât să-şi îmbunătăţească performanţele şcolare şi să se pregătească mai bine pentru examenele naţionale.

ISJ Suceava va consulta conducerile liceelor din judeţ privind oportunitatea organizării unei a doua sesiuni de simulare a Bacalaureatului

Inspectorul şcolar general Gheorghe Lazăr a subliniat că ISJ Suceava va consulta, în perioada următoare, directorii unităţilor liceale din judeţ pentru a se vedea dacă este oportună organizarea unei a doua sesiuni de simulare a examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII a.

“Aşteptăm să vedem care este opinia lor, analizăm situaţia şi vedem ce se impune pe mai departe”, a spus Lazăr precizând că în cazul în care conducerile unităţilor de învăţământ consideră că este oportună organizarea unei noi simulări a examenului de Bacalaureat în judeţul Suceava, aceasta ar putea avea loc în cursul lunii mai.

El a arătat că, în anul 2013, în judeţul Suceava s-au organizat două simulări ale examenului de Bacalaureat, din care una a fost organizată la nivel judeţean, iar  rezultatele bune obţinute de elevi la examenul de Bacalaureat au situat judeţul Suceava pe locul IV în ţară în ceea ce priveşte procentul de promovabilitate.

Întrebat cum apreciază iniţiativa universităţilor de a organiza programe de pregătire pentru liceeni în vederea susţinerii Bacalaureatului, inspectorul şcolar general al ISJ Suceava a declarat că elevii pot opta pentru aceste activităţi de pregătire oferite de universităţi, dar şi pentru cele care sunt organizate în cadrul fiecărui liceu sau a fiecărei clase.

Reamintim că la simularea examenului de Bacalaureat din acest an procentul notelor peste 6 a fost de 32,83 la sută la clasa a XI a, în timp ce la clasa a XII  a fost de 45, 33 la sută în judeţul Suceava, nefiind înregistrată nici o medie de 10, iar la simularea Evaluării Naţionale la clasa a VIII a procentul elevilor care au obţinut note peste cinci a fost de 45, 16 la sută.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de