Începând din iulie, USV ar putea lua în administrare căminul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava


Intră acum și în grupul de

Începând cu data de 1 iulie 2016, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava ar putea lua în administrare, timp de cinci ani, căminul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava. Acesta dispune de aproximativ 200 de locuri de cazare, iar în prezent este locuit de chiriaşi ai Primăriei.

caminul social nr 2 alimentar (1)

Potrivit unui proiect de Consiliu Local ce va fi dezbătut în cadrul ședinței de joi, 31 martie, municipalitatea ar putea da în administrare universității sucevene un imobil proprietate publică pentru cazarea studenților.

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, a explicat într-o solicitare adresată primarului Ion Lungu că numărul studenților este în creștere, iar în fiecare an circa 1.400 de cereri de cazare în căminele studențești rămân nerezolvate.

În cazul în care Consiliul Local va aproba proiectul de hotărâre, USV va trebui să monteze contoare și să încheie contracte cu furnizorii de utilități.

Menționăm că Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava mai are în administrare un număr de cinci cămine studenţeşti, cu o capacitate de aproximativ 1.100 de locuri. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de