Șeful IȘJ Suceava susține că sunt necesare investiții de 85 de milioane de lei pentru ca toate şcolile din județ să aibă aviz sanitar şi ISU


Intră acum și în grupul de

Unităţi şcolare din 35 de localităţi ale judeţului nu au avizul de funcţionare din parte DSP Suceava, a declarat, joi, inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Gheorghe Lazăr.

El a arătat în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Suceava că pentru ca toate unităţile şcolare din judeţ să obţină avizul sanitar sunt necesare investiţii de 65,5 milioane de lei, iar pentru obţinerea avizului de siguranţă la incendii e nevoie de investiţii de 15,5 milioane de lei.

Gheorghe LazarTotodată, inspectorul şcolar general a precizat că pentru trei şcoli şi patru grădiniţe aflate în reabilitare sunt necesari 4,3 milioane de lei urmând ca aceasta să se poată autoriza atât sanitar cât şi în ceea ce priveşte securitatea la incendiu.

„În vara anului viitor, va trebui ca toate şcolile să fie autorizate”, a mai spus Lazăr.

Şeful ISJ Suceava a fost invitat în plenul CJ Suceava pentru a prezenta situaţia autorizării unităţilor şcolare.

Şeful comisiei de specialitate, consilierul judeţean Cristian Irimie, a spus în cadrul şedinţei că toţi primarii ar trebui să includă în programul lor realizarea de grupuri sanitare la unităţile şcolare.

El a apreciat că, pe viitor, DSP ar trebui să închidă şcolile fără grupuri sanitare.

„Nu vorbim că trebuie investiţii de două milioane de euro pentru un grup sanitar. Dar toate localităţile au apă curentă şi pot face o fosă septică”, a spus Irimie. (N.B.)


Intră acum și în grupul de