19 elevi ai Colegiului Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, calificaţi la etapele naţionale ale mai multor olimpiade şcolare


Intră acum și în grupul de

Un număr de 19 elevi ai Colegiului Naţional “Nicu Gane” din Fălticeni s-au calificat la etapele naţionale ale mai multor olimpiade şcolare, iar unul dintre aceştia a reuşit performanţa de a se califica la etapele naţionale ale Olimpiadelor  de Fizică şi de Astronomie şi astrofizică.

Potrivit directorului Colegiului Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, profesor Cristina Nechifor, în urma desfăşurării etapelor judeţene ale olimpiadelor şcolar, 19 elevi din clasele VI-XII, de la această unitate liceală s-au calificat la etapele naţionale ale mai multor olimpiade.

colegiul nicu gane

Astfel, Dimitrie Călin Cielecki, din clasa a XI a A s-a calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Fizică(profesor îndrumător Marcel Ciuruş), dar şi la etapa naţională a Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică( profesori îndrumători Marcel Ciuruş şi

Petru Crăciun), elevii  Darius  Caleniuc, clasa a XI a A şi Sebastian Osoianu, clasa a X a A s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de chimie  (profesori îndrumători Axînia Niţă şi Liliana Oniciuc), Lavinia Gherman, clasa a IX a E şi Ada Oprişanu, clasa a IX a A s-au calificat la Olimpiada de    Limba română (profesor îndrumător Daniela Pavel), Lavinia-Elena  Hriscu, clasa a X a E la Olimpiada Naţională de Limba latină(profesor îndrumător Mihaela Nicolae), Larisa Lupu, clasa a X a E şi Ruxandra Neculau, clasa a XII a G s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Limba franceză ( profesor îndrumător Liliana Rădulescu), elevul Bogdan Florea, clasa a XI a A, la Olimpidada Naţională de biologie (profesor îndrumător Gerlinde Vasiliu).

Totodată, eleva Georgiana Alexandra Steluță, clasa a XII a J, s-a calificat la etapa naţională de sociologie(profesor îndrumător Cristina Nechifor), Mihaela Loredana Ignat, clasa a IX a B, la religie (profesor îndrumător Otilia Grădinariu), Bianca Amariei, clasa a IX a G, la istorie (profesor îndrumător Anișor Vasiliu), Radion Claudia, clasa a X a A, la limba rusă ( profesor Valentina Nazarov), în timp ce elevii Teofana Apostol şi Maurizio- Tudor Pavel din clasa a VI a, Alexandra Verdeş, clasa a VII a, Delia Maria Apostol, clasa a VIII a şi Ana- Maria Cotun, clasa a X a s-au calificat la Olimpiada naţională de geografie, toţi cei cinci elevi fiind îndrumaţi de profesorul Marcel Porof.

“Se reconfirmă și în acest an școlar, potențialul acestei școli și al oamenilor ei, elevi și profesori de elită. Sincere felicitări, tuturor elevilor! Suntem mândri de voi!

Urăm succes în competiția națională tuturor elevilor, îi felicităm pe profesorii îndrumători pentru performanță.  Demonstrăm  din nou, că datoria de a apăra un prestigiu dobândit de profesori şi elevi vreme de 146 de ani, este pentru noi toți o preocupare constantă”, a subliniat directorul Colegiului Naţional “Nicu Gane”Fălticeni, Cristina Nechifor.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de