Bursa Generală a Locurilor de Muncă din județul Suceava: 83 de angajatori și 462 de locuri de muncă vacante


Intră acum și în grupul de

AJOFM Suceava organizează joi, 14 aprilie a.c., Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Potrivit directorului executiv al instituției, Mirela Adomnicăi, evenimentul se va desfășura simultan în municipiile Suceava, Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc și va pune la bătaie în jur de 462 de locuri de muncă vacante.

La Suceava, Bursa Locurilor de Muncă va avea loc la parterul complexului comercial Iulius Mall, în zona liftului panoramic, începând cu ora 10.

”Din cifrele pe care le deținem până în prezent, bursa a înregistrat un număr de 462 de locuri vacante la nivelul județului, din care: 304  posturi sunt scoase la concurs în Suceava, 56 la Fălticeni, 90 la Rădăuți și 12 la Cîmpulung Moldovenesc. Vor fi prezenți cel puțin 83 de angajatori, 49 confirmând deja prezența la bursa din Suceava, 13 la bursa din Fălticeni, 11 la bursa din Rădăuți și 10 la bursa din Cîmpulung Moldovenesc”, a declarat Adomnicăi.

Mirela AdomnicaiEa a precizat că alături de oferte de locuri vacante pe plan local, persoanele interesate vor putea consulta și solicita consiliere pentru a ocupa locuri vacante în străinătate, mediate prin rețeaua EURES a serviciilor publice din Europa.

”Sunt disponibile un numar de 281 de  locuri vacante în statele membre UE, din care cele mai multe pe piaţa britanică a muncii”, a arătat Adomnicăi.

Ea a menționat că în a doua parte a bursei, absolvenţii care se pregătesc să finalizeze perioada de educaţie şi sunt interesaţi să înceapă cariera profesională, vor primi suport şi orientare pentru a se confrunta cu cerinţele unui proces de recrutare în meserii cerute de piaţa locală a muncii, cu responsabilităţile unui angajat, precum şi iniţiere în tehnici aplicate de căutare a unui loc de muncă şi  prezentare la interviu.

”La nivelul acestei etape de monitorizare a bursei, sectoarele de activitate care au oferit cele mai multe locuri vacante sunt construcţiile, prelucrarea lemnului şi fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, iar printre domeniile nou apărute în acest cadru de mediere  menţionăm învăţământul, activitati ale centralelor, publicitate şi activităţi de studiere a pieţei”, a precizat directorul AJOFM Suceava.

Potrivit lui Adomnicăi,  meseriile cele mai solicitate la nivelul judeţului sunt cele specifice construcţiilor (dulgher, zidar, instalator), prelucrării lemnului (operator prelucrare lemn, muncitor necalificat) şi fabricării îmbrăcămintei (confecționerii de îmbrăcăminte, finisori, călcători), un număr important de posturi vacante solicitând  calificări specifice domeniului serviciilor, industriei alimentare şi hotelier (ospatar, bucatar, brutar, agenţi de curăţenie), precum şi cel al industriei construcţiilor metalice (lucrător tâmplărie PVC, sudor, lăcătuş mecanic).

”Printre cele mai căutate specializări cu studii postliceale şi superioare rămân, în continuare, inginerii și economiștii, dar şi agenţii de vânzări, la nivelul județului oferta pentru nivelul superior de studii ajungând la 28 de posturi, până în present”, a mai arătat directorul AJOFM Suceava.


Intră acum și în grupul de