Premiera: Opt deținuți din Penitenciarul Botoșani, la un atelier ocupațional organizat la sediul DGASPC Suceava


Intră acum și în grupul de

Opt deținuți care își ispășesc pedepsele privative de libertate în Penitenciarul Botoșani au participat, miercuri, la un atelier ocupațional organizat la sediul DGASPC Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Botoșani, subinspector Mihai Georgescu, la activitatea ce face parte din proiectul educațional ”Cel mai mare dar al Paștelui este speranța” au luat mai parte tineri beneficiari de măsuri de protecție specială din cadrul DGASPC Suceava și un grup de studenți ai Facultăţii de Istorie şi Geografie, Departamentul de Ştiinţe Umane şi Social Politice, domeniul Asistență Socială din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” din Suceava.

”Copiii au învățat să realizeze felicitări, ouă, coșulețe, iepurași, pentru a fi oferite celor dragi. La final au avut loc discuții libere care au avut ca subiect cauze, motive, contexte ale comiterii infracţiunilor, efectele privării de libertate”, a precizat Georgescu.

El a declarat că scopul principal al  acestui tip de activități constă în valorificarea experienţei de viaţă a deţinuţilor, în conştientizarea, de către tineri, a efectelor negative pe care le are încarcerarea asupra individului uman, precum şi a importanţei respectării regulilor şi a legilor comunităţii în care trăiesc.

”Totodată,  prin aceste interacțiuni se urmărește educația prin creație, ajutându-i pe copii să își dezvolte atenția, abilitățile practice și imaginația, oferind totodată o alternativă artistică de petrecere a timpului liber”, a arătat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoșani.

Atelierul ocupațional de la Suceava a fost organizat de Penitenciarul Botoșani, cu sprijinul DGASPC Suceava, Palatul Copiilor Suceava și Serviciul de Probațiune Suceava.

”În cadrul aceluiași proiect educațional <<Cel mai mare dar al Paștelui este speranța>>, Penitenciarul Botoșani, în colaborare cu Iulius Mall Suceava, organizează în perioada 13 aprilie – 8 mai 2016, în incinta Iulius Mall Suceava, o expoziție cu lucrări realizate de deținuți în cadrul clubului de activități ocupaționale <<Ce pot face două mâini dibace>>, sub coordonarea doamnei Beatrice Siminiuc și a domnului Constantin Alexa”, a mai informat subinspectorul Mihai Georgescu.

expozitie Iulius Mall


Intră acum și în grupul de