Două noi programe de studii universitare în domeniul Administraţiei Publice la USV: Poliţie Locală- licenţă şi Sănătate Publică-master


Intră acum și în grupul de

Un nou program de studii universitare de licenţă specializarea Poliţie Locală şi un program de studii universitare de masterat specializarea Sănătate Publică sunt propuse pentru anul universitar 2016-2017 de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare”Suceava.

camelia ignatescu.

Prodecanul cu probleme studenţeşti şi relaţia cu mediul de afaceri şi juridic din cadrul FSEAP Suceava, conf. univ.dr. Camelia Ignătescu, a declarat, luni, pentru NewsBucovina că pentru anul universitar 2016-2017 sunt propuse două noi programe de studii universitare, respectiv de licenţă- specializarea Poliţie Locală cu durata studiilor 3 ani şi de masterat- specializarea Sănătate Publică, durata studiilor fiind de 2 ani.

Ignătescu a spus că pentru programul de studii universitare de licenţă din domeniul Administraţie Publică, specializarea Poliţia Locală, sunt prevăzute 60-70 de locuri, iar pentru programul de studii de masterat din domeniul Administraţie Publică, specializarea Sănătate Publică sunt propuse 50 de locuri.

Ea a subliniat că documentaţia şi procedurile privind autorizarea provizorie a noilor programe de studii de licenţă şi de master sunt “destul de înaintate” arătând că speră ca locurile pentru cele două programe să fie scoase la concurs pentru Admiterea 2016, cel mai probabil pentru sesiunea din toamnă.

Prodecanul FSEAP a spus că programul de studii universitare de licenţă- Poliţia Locală are 180 de credite, iar cel de masterat are 120 de credite.

Ignătescu a precizat că astfel de programe de studii funcţionează cu succes şi în alte câteva universităţi din România.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de