Trei centre temporare de sacrificare a mieilor în Suceava, Vereşti şi Câmpulung Moldovenesc sunt verificate în vederea autorizării

DSVSA Suceava a primit cinci cereri pentru autorizarea temporară a unor centre de sacrificare a mieilor, două nefiind acceptate

Trei solicitări de autorizare temporară a unor centre de sacrificare a mieilor au fost depuse la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava de primării şi producători din judeţul Suceava.

Miel2

Directorul DSVSA Suceava, medicul veterinar Laurenţiu Leon Postolache, a declarat pentru News Bucovina că au fost depuse trei solicitări de autorizare temporară a unor centre de sacrificare miei pentru zonele Suceava, Vereşti şi Câmpulung Moldovenesc.

El a spus că cererile vin din partea primăriilor şi producătorilor din zonele respective, iar DSVSA face verificări privind îndeplinirea condiţiilor de sacrificare a mieilor.

“ Au mai fost alte două solicitări pentru autorizarea temporară a unor centre de sacrificare a mieilor, însă DSVSA Suceava nu a dat acceptul pentru funcţionarea temporară a acestora întrucât nu erau îndeplinite aceste condiţii”, a precizat Leon Postolache.

Directorul DSVSA Suceava a mai spus că în cazul în care vor fi autorizate temporar cele trei centre, acestea “vor fi atent monitorizate” medicii veterinari din zonele respective.(Liliana Bujdei)

 

 

 

loading...