Aproape 16.000 de lei, colectați de Salvați Copiii în urma campaniei desfășurate în weekend la Shopping City Suceava


Intră acum și în grupul de

Salvați Copiii filiala Suceava a derulat, în perioada 22 – 24 aprilie a.c., în parteneriat cu Shopping City Suceava, Campania de strângere de fonduri ”Un gest pentru o viață”, în urma căreia s-au colectat aproximativ 16.000 de lei.

”Cu sprijinul donatorilor s-a colectat suma de 15.845,16 lei. Banii vor fi utilizați pentru achiziționarea unui incubator de transport pentru Spitalul din Dorohoi, unde numai în anul 2015, s-au născut prematur 31 de copii din care 26 au fost transferați la Suceava sau Botoșani”, a declarat președintele filialei sucevene a Organizației Salvați Copiii, Camelia Iordache.

 

Ea a arătat că Salvaţi Copiii România continuă programul de dotare cu incubatoare a maternităţilor din România, prin campania de strângere de fonduri ”Un gest pentru o viaţă”. Orice sprijin acordat, prin donaţii online , prin SMS la 8844 cu codul „SALVEZ” (2 euro lunar) sau prin donarea a 2% din impozitul pe venit este binevenit.

Salvati Copiii-campanie dotare maternitati (2)

Ea a mai menționat că  în 2015, Salvați Copiii a dotat cu aparatură medicală 22 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din oraşele: Arad, Pitești, Brașov, Caransebeș, Reșița, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Hunedoara, Petroșani, Iași, Târgu-Mureș, Roman, Sibiu, Câmpulung Moldovenesc, Timișoara, Vaslui, Buzău, București, asigurând astfel supraviețuirea nou-născuților care au avut nevoie de intervenție medicală de urgență. De asemenea, în 2015, 8.191 de beneficiari, dintre care 5.876 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 5 ani, 872 de femei gravide și 1.443 de mame tinere din 15 localități defavorizate din Moldova, au beneficiat de programe de suport.

 

Salvati Copiii-campanie dotare maternitati (1)

În fiecare an, România pierde aproximativ 1700 de nou-născuţi. La fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an moare. Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 8,8 la 1000 de copii născuţi vii în 2014, cauza principală fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Echipa Salvaţi Copiii România, susţinută de specialişti locali (medici de familie, asistenţi sociali, mediatori sanitari) s-a implicat, din 2011 şi până în prezent, în acţiuni de îmbunătăţire a stării de sănătate a mamelor şi copiilor până în 5 ani din 31 de comunităţi rurale dezavantajate din ţara noastră. Astfel, un număr de 18.836  de beneficiari, dintre care: 13.679 copii 0-5 ani, 3.266 mame tinere şi 1.891 gravide au beneficiat de susţinerea Salvaţi Copiii.

Salvati Copiii-campanie dotare maternitati (3)

Cu sprijinul companiilor şi miilor de donatori care s-au alăturat campaniilor ”Bun venit pe lume!” şi ”Un gest pentru o viaţă”, în ultimii patru ani 58 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi au fost dotate cu echipamente medicale moderne în valoare de 7.300.000 de lei, contribuind la salvarea a peste 18.000 de copii, anual.

Pentru detalii suplimentare, persoana de contact este Elena Ailincă, coordonator proiect, tel: 0748 083 584, email: [email protected]. (Irina Lițu)

 

 


Intră acum și în grupul de