Liceenii suceveni, provocați să se întreacă în probe medievale, în Cetatea de Scaun a lui Ștefan cel Mare


Intră acum și în grupul de

Liceenii suceveni sunt provocați să se întreacă în probe cu specific medieval, în cadrul unui concurs inedit ce va avea loc sâmbătă, 28 mai a.c., începând cu ora 11.00, la Cetatea de Scaun a Sucevei.

afis_concurs_medievalIntitulată ”Jocul medieval, între comunicare și acțiune” , competiția se desfășoară în cadrul proiectului educațional cu același nume, care are drept scop îmbogățirea cunoștiințelor și noțiunilor despre Cetatea de Scaun a Sucevei și trezirea interesului pentru serviciile auxiliare ale administratorilor de patrimoniu cultural prin stimularea interacțiunii pe linie educațională între muzee și școli.

”Pe parcursul zilei de 28 mai 2016, începând cu ora 11, echipe de elevi se vor întrece în probe și jocuri medievale. Cele mai tenace echipe vor fi premiate, pentru ceilalți participanți Muzeul Bucovinei pregătind surprize. Colegii, părinții, bunicii și toți cei interesați sunt așteptați să-și susțină echipele favorite și să petreacă momente de neuitat în Cetatea lui Ștefan cel Mare”, arată reprezentanții Muzeului Bucovinei, organizatorul acestui concurs.

Potrivit regulamentului de desfășurare a competiției, data limită de înscriere a echipelor este 13 mai a.c. Fișele de înscriere se depun la Muzeul Bucovinei-Serviciul Cetatea de Scaun sau Biroul Educație, Marketing și Comunicare.

”Numărul maxim de echipe participante acceptate este de 15, în funcție de data depunerii fișei de înscriere.

Echipele formate dintr-un băiat și o fată vor participa la probele cu specific medieval: alergatul cu sacul, mima, zaruri, dans medieval, tras de funie.

regulament_joc_medieval
Regulament desfășurare concurs

Elevii vor participa la aceste probe îmbrăcați în costume mediecale care vor fi asigurate de Muzeul Bucovinei.

Jurizarea probelor va fi realizată de specialiști al Muzeului Bucovinei și reprezentanți ai mass-media locale.

Primele trei echipe clasate vor fi premiate, pentru ceilalți participanți urmând a fi acordate diplome de participare și bilete gratuite a obiectivelor Muzeului Bucovinei”, se arată în regulament.

Concursul ”Jocul medieval, între comunicare și acțiune” face parte dintr-o serie de proiecte educative pe care Muzeul Bucovinei le desfășoară în acest an, acţiuni culturale care se adresează tuturor categoriilor de public.(Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de