Câștigătorii concursului judeţean „Carnavalul Primăverii”, dedicat elevilor din centrele de plasament sucevene


Intră acum și în grupul de

La Shopping City Suceava, s-a desfășurat sâmbătă, 7 mai a.c., concursul judeţean „Carnavalul Primăverii”, dedicat tuturor copiilor din sistemul de protecţie socială cu scopul prevenirii marginalizării sociale și promovării talentelor din instituțiile de ocrotire socială.

La competiție au participat copii din cinci unităţi de asistenţă socială, respectiv: Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate – Gura Humorului, Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate – Fălticeni, Casa de tip familial „Sf. Gheorghe” din Dolhasca, Centrul de Plasament “Mihail și Gavril” din Solca, Centrul de Plasament “Speranța” din Suceava.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Sărbătorilor Pascale, de Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate „EUROACTIV” Suceava şi Asociaţia Societatea pentru Egalitate de Gen SEG, în parteneriat cu Shopping City Suceava, Palatul Copiilor Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Direcţia pentru Tineret a Judeţului Suceava,  Asociația “Speranță, Șansă, Viitor” din Mihoveni, Societatea de Caritate “Mila Creștină” din Dolhasca şi Asociaţia „Alecs Group”.

Gazda manifestării a fost jurnalista Adriana Dascălu-Bulină, care a moderat momentele şi probele de concurs.

Potrivit organizatorilor, în deschiderea evenimentului, elevele de la Cercul de dans al Palatului Copiilor, coordonate de prof. Mirela Duminică, au încântat publicul prezent cu un dans modern – Bulinele.

Probele concursului au fost: prezentarea momentelor artistice, oferite de elevii din centrele de plasament și jurizarea unor produse handmade realizate de beneficiarii centrelor de plasament sucevene.

În pauzele concursului, publicul privitor a fost încântat de momente artistice prezentate de elevii Grupului vocal „Visul Copiilor” al Asociaţiei „EUROACTIV” Suceava coordonaţi de prof. Mihai Greciuc, dansuri moderne coregrafiate de doamna prof. Mirela Duminică, prezentări de modă cu elevele de la Cercul de Artă textilă coordonate de prof. Liliana Voinoiu, și muzică uşoară cu elevele de la Cercul de Canto coordonat de domnul prof. Mihai Lungoci.

Vicepreședinta Asociaţiei „EUROACTIV” Suceava, prof. Narcisa Daniela Ştefănescu, a mulţumit tuturor participanţilor care au realizat acest carnaval şi în special sponsorilor, care au făcut posibil organizarea acestui eveniment special dedicat copiilor din aceste unităţi de asistenţă socială.

juriul concursului

Juriul concursului a fost compus din specialişti abilitaţi în organizarea şi desfăşurarea diverselor evenimente culturale şi sociale: preşedinta Asociaţiei Societatea pentru Egalitate de Gen SEG Suceava, ec. Viorica-Luminiţa Banc, Vicepreședinta Asociaţiei „EUROACTIV” Suceava, prof. Narcisa Daniela Ştefănescu, directorul Palatului Copiilor Suceava, prof. Beatrice Choleva, prof. Petronela Rusu – Palatul Copiilor,  prof. Loredana Ceică- inspector şcolar arte, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Doina Cristina Cojocaru, preşedintele Asociaţiei „Speranţă, Şansă, Viitor” din Mihoveni şi reprezentant al sponsorilor din partea Real Suceava, Laurențiu Turtă și profesorii de la Palatul Copiilor Suceava, Mihai Lungoci, Mirela Duminică și Oana Popescu.

Decernarea premiilor a fost efectuată de către membrii juriului şi sponsorii evenimentului.

Locul I a fost ocupat de Casa de tip familial „Sf. Gheorghe” Dolhasca şi de Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate din Gura Humorului,  Locul II- de Centrul de Plasament “Mihail și Gavril” din Solca şi Centrul de Plasament “Speranţa” din Suceava, iar Locul III – de Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate din Fălticeni. Premiul special al juriului a fost obținut de Denisa-Andreea Grumeza de la Casa de tip familial „Sf. Gheorghe” Dolhasca.

castigatori carnavalul primaverii (5)

”Cadourile şi premiile oferite copiilor au fost din partea sponsorilor, cărora dorim să le mulțumim: SC Real Hyper Magazine SRL (sacoşe cu dulciuri, caiete şi produse de igienă personală), RIO Bucovina (sucuri şi apă minerală), Florăria Iris (buchete de flori şi trandafiri pentru toate participantele din centrele de plasament), Alka, Tesano, Velpitar, Rostar, Cozonac Bujor, Rogelya din Fălticeni, SC Transport Public Local SA Suceava (transportul dus-întors al copiilor de la Centrul de Plasament „Speranţa” Suceava), gazda evenimentului, Shopping City Suceava, dar şi Patronatul Tinerilor Întreprinzători din judeţul Suceava şi Rotaract Suceava.

Trebuie de menţionat că elevii participanţi din instituţiile de ocrotire au primit şi premii în bani oferiţi de Societatea de Caritate <<Mila Creştină>> din Dolhasca”, au mai precizat organizatorii evenimentului.

 


Intră acum și în grupul de