ISU Suceava caută voluntari pentru proiectul ”Salvator din pasiune”

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a lansat marți, 10 mai a.c., proiectul ”Salvator din pasiune”, adresat celor care doresc să devină voluntari în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din România.

Potrivit unui comunicat al instituției, proiectul, care se va derula până în data de 29 iulie a.c., este structurat în trei etape, ce presupun recrutarea şi înscrierea candidaţilor, analizarea dosarelor și încheierea contractelor de voluntariat.

Afis Salvator din pasiune”Demersul instituţiei noastre are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului general vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv”, arată sursa citată.

IGSU precizează că cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani, să fie apți din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnați pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie și să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

”Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani”, informează IGSU.

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute accesând site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava – www.pompierisv.ro sau cel al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – www.igsu.ro.

loading...