O companie din Suceava avizată pentru gestionarea dosarelor de daună în sistem Carte Verde

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (B.A.A.R.) a avizat prima companie din Suceava, cu capital integral românesc, în calitate de corespondent pentru gestionarea dosarelor de daună în sistem Carte Verde, aceasta fiin Recrex SRL, potrivit unui comunicat al firmei.Daniela Badaluta

Astfel, lista agenților și corespondenților B.A.A.R. a fost completată la începutul acestei luni de Recrex S.R.L., care a devenit astfel unicul corespondent activ pentru gestionarea dosarelor de daună în sistem Carte Verde cu sediul social în provincie.

 

Sistemul Carte Verde a fost înființat cu scopul de a sprijini circulația internațională a vehiculelor și pentru a acorda asistența necesară vehiculelor care provin din diferite state, precizează compania.

Firma suceveană susţine că „viziunea și profesionalismul companiei” au fost recunoscute de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, iar prin îndeplinirea condițiilor impuse de autoritate, RECREX S.R.L. va soluționa cazurile de daună rezultate în urma accidentelor provocate pe teritoriul României de autovehicule înmatriculate în străinătate.

 

Sursa citată menţionează că începând din 2010, RECREX S.R.L. oferă suport pe teritoriul României companiilor din Uniunea Europeană, marii asiguratori din Bulgaria alegând să colaboreze cu firma suceveană, iar pentru dobândirea calității de „Gestionar de daune” pe teritoriul României, în cadrul Sistemului Internațional Carte Verde, RECREX S.R.L. a făcut dovada că poate efectua constatări şi evaluări de daune cu personal calificat, pe tot teritoriul României, în cel mai scurt timp de la data avizării daunei.

De asemenea, RECREX S.R.L. a dovedit că are capacitatea de a despăgubi persoanele prejudiciate în condiţiile prevăzute de legislaţia din România, fără a solicita în prealabil asigurătorului sumele necesare.

 

„Prin propria rețea națională, RECREX S.R.L. va presta un serviciu integrat pentru a putea îndeplini atât condițiile impuse de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule  din România, exigențele asigurătorilor, cât și așteptările beneficiarilor. În ultimul an, dat fiind specificul și particularitatea acestei activități (gestionar Carte Verde), RECREX S.R.L. a acordat o importanță deosebită politicii de recrutare a personalului, cunoscând o creștere mai mult decât substanțială pe acest segment. Înființată în municipiul Suceava, compania își va păstra în această localitate business-ul, în vederea susținerii economiei regionale. Suntem mândri că toți specialiștii noștri sunt suceveni, ei fiind instruiți în permanență pentru a răspunde tuturor necesităților acestui tip de activitate și vom continua să ne dezvoltăm în această privință”, a declarat Directorul General RECREX S.R.L. România, Daniela Bădăluță.

 

Pe lista corespondenților B.A.A.R. se mai regăsesc următoarele companii: Allianz-Țiriac Asigurări, April Broker de Asigurare Reasigurare, ASIROM, Avus International, Carom, Damage Claims, Euroins, Garanta Asigurări, Generali România, Interfides International, Mai Broker de Asigurare-Reasigurare, Omniasig, Uniqa asigurări și VIG Management Services.(N.B.)