Curs intensiv gratuit la USV pentru studenţii şi absolvenţii de Drept ce doresc să predea în şcoli disciplina “Educaţie Juridică”


Intră acum și în grupul de

Studenţii şi absolvenţii de Drept ce vor să predea, voluntar, Educaţia juridică în şcoli şi licee au avut ocazia să participe, duminică, la un curs intensiv pentru tehnici şi metode de predare a acestei discipline, susţinut de judecătorul Cristi Danileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociației Europene a Studenților în Drept – ELSA Suceava (European Law Student’s Association), cursul intensiv pentru tehnici şi metode de predare a Educaţiei juridice a fost organizat în colaborare cu Asociația VeDemJust şi a fost destinat studenţilor şi absolvenților de Drept care doresc să predea, în mod voluntar, această disciplină în şcoli şi licee.

Sursa citată precizează că acest curs a fost susţinut de magistratul Cristi Danileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, iar participarea a fost gratuită. Cursanţii au beneficiat de cartea „Educaţie juridică pentru liceeni” şi au obținut la final un certificat de participare.

conferinta nationala de educatie la USV (2)

Cursul a durat patru ore şi s-a desfășurat în Amfiteatrul “Dimitrie Leonida”, în Corpul D al Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava.

 ELSA Suceava contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare şi Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti, implicând: stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii, traininguri sau procese simulate. ELSA are un „efect garantat”, şi anume acela, de a-i determina pe tineri să evolueze în sistemul juridic”, se mai precizează în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de