Peste 600 de copii au participat la jocurile şi concursurile interactive organizate de polițiștii suceveni, de 1 Iunie, pe esplanada Casei de Cultură


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au desfăşurat în perioada 30 mai – 1 iunie a.c. o serie de activităţi menite să promoveze drepturile copiilor, dar şi să îi responsabilizeze pe aceştia cu privire la potenţialele riscuri şi pericole.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, întâlnirile cu elevii, profesorii, dar şi cu părinţii s-au desfăşurat cu preponderenţă în mediul şcolar, peste 1000 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani participând la activităţi interactive cu tematică şi componentă preventivă.

”Personalitatea delincventului minor este rezultatul unei îmbinări neizbutite, a tuturor factorilor care concură la formarea personalităţii umane, îmbinare care dă naştere unei personalităţi temporar imperfecte care îmbină greutăţi de diferite grade în procesul de adaptare la cerinţele vieţii în societate.

Având în vedere aceste considerente, poliţiştii consideră tot mai importantă activitatea de informare şi responsabilizare a tinerilor cu privire la riscul infracţional şi victimal încă de la cele mai fragede vârste.

Tocmai de aceea au fost iniţiate aceste activităţi interactive în care copiii şi poliţiştii relaţionează în mod direct, într-o abordare modernă de implementare a conceptului preventiv”, arată sursa citată.

În comunicat se precizează că poliţiştii de prevenire au desfăşurat o acţiune de amploare la Şcoala Filadelfia la care au participat peste 150 de copii, fiind organizată şi o expoziţie cuprinzând autospeciale şi tehnică din dotare, dar şi un număr de dresaj canin. De asemenea, au fost organizate ateliere de prevenire cu diferite tematici: siguranţa rutieră, siguranţa în mediul on-line, siguranţa fizică şi patrimonială a  copiilor, prevenirea dispariţiilor de minori, a plecărilor voluntare şi a absenteismului şcolar, prevenirea violenţei în şcoli. Copiii au primit materiale de informare, ghiduri şi broşuri preventive şi au vizionat filme educative.

În data de 1 iunie a.c., în parteneriat cu Organizaţia ,,Rădăcini şi Aripi” coordonată de  Alexandra Hlade şi Selgros Romania Suceava, poliţiştii au organizat, începând cu ora 17.00 în piaţa centrală a municipiului, pe esplanada Casei de Cultura, evenimentul ”Copilărie în Siguranţă”. Au fost organizate jocuri şi concursuri interactive cu participarea a peste 600 de copii.

Copiii au participat la ,,Roata Prevenirii” – un joc interactiv structurat pe mai multe domenii, în cadrul căruia tinerii au răspuns la întrebări cu tematică preventivă şi au dobândit cunoştinţe noi privind siguranţa personală. Toţi participanţii au primit premii, constând în cărţi cu mesaje preventive realizate de poliţişti cu sprijinul RCHF Romania.

”1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului, este ziua în care revenim cu toţii la momentele plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia în creştere. Este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie  unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.

politisti 1 iunie centru 2 (5)

Prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi securitatea copiilor constituie  preocupări prioritare la nivelul instituţiilor statului român având atribuţii legale în materie, autorităţi centrale şi locale, poliţie, toate urmărind prin demersurile lor să vină în sprijinul dezvoltării armonioase şi în condiţii de deplină siguranţă a tinerei generaţii”, mai menționează sursa citată.

 


Intră acum și în grupul de