Șoferi suceveni băuți, depistați de polițiști. Unul dintre ei a ajuns cu mașina în șanț, altul a produs o tamponare, iar altul s-a bătut cu un consătean


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au depistat în ultimele două zile mai mulți șoferi băuți în trafic care acum sunt cercetați penal.

accident alcooltest

Astfel, vineri după amiaza, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe str. Traian Vuia din localitate, autoturismul condus de un localnic de 39 de ani, depistat cu aparatul radar, în timp ce circula cu viteza de 78 km/h. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, a refuzat deplasarea la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În aceeași zi, la ora 22.54, Postul de poliție Stroieşti, a fost sesizat prin 112 despre faptul că, un bărbat de 48 de ani, din localitate, a fost victima unei agresiuni. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 17.06.2016, în jurul orei 22.30, în timp ce se deplasa cu mopedul pe DJ 209D, un localnic de 41 de ani, a avut un conflict cu bărbatul de 48 de ani, care a degerat, cei doi lovindu-se reciproc.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, mopedul condus de bărbatul de 41 de ani nu este înregistrat, iar conducătorul acestuia nu figurează în baza de date ca fiind posesor de permis de conducere.

Întrucât nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, conducătorului mopedului i s-au recoltat la spital probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de bărbatul de 48 de ani sub aspectul comiterii infracţiunii de „lovire sau alte violențe” şi faţă de bărbatul de 41 de ani, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „lovire sau alte violențe”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat” şi „conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului”.

În cursul serii de sâmbătă, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe strada Armatei, din municipiul Fălticeni, autoturismul condus de un bărbat de 48 de ani, din localitate.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă seara,  în jurul orei 20.20, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a identificat pe DN 2E, pe raza comunei Cornu Luncii, un autoturism intrat într-un şanţ, la volanul căruia se afla un bărbat de 41 de ani, din comuna Berchişeşti. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași seară,  în jurul orei 22.00, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a fost sesizată despre faptul că, un autoturism a lovit o altă mașină în incinta unei societăți din comuna Cornu Luncii, iar conducătorul auto se află sub influența băuturilor alcoolice.Polițiști deplasați la fața locului au identificat cele două autoturisme și pe conducătorul auto vinovat de producere tamponării, ca fiind un localnic de 32 de ani.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal.

Poliţiştii suceveni atrag atenţia încă o dată cu privire la pericolele generate de consumul de alcool la volan, alcoolul îngreunând reflexele şi expunând şoferii dar şi pe ceilalţi participanţi la trafic riscurilor unor evenimente rutiere grave.(N.B.)


Intră acum și în grupul de