Acțiune de strângere de fonduri în municipiul Dorohoi organizată de Salvați Copiii filiala Suceava, în cadrul campaniei ”Un gest pentru o viață”


Intră acum și în grupul de

Salvați Copiii filiala Suceava va organiza, în data de 10 iulie 2016, o campanie de strângere de fonduri pentru dotarea Spitalului municipal Dorohoi cu un incubator de transport pentru copiii născuți prematur.

Acțiunea este realizată cu sprijinul Primăriei Dorohoi, în cadrul campaniei ”Un gest pentru o viață”, și va avea loc în Piața Grigore Ghica din municipiul Dorohoi, în intervalul orar 11.30 – 14.30.

Președintele Salvați Copiii filiala Suceava, Camelia Iordache, a declarat că maratonistul Tandin Cernica dorește să susțină și anul acesta campania ”Un gest pentru o viață” și să alerge 90 km, pe traseul Suceava – Dorohoi – Suceava.

”Pentru a sensibiliza populația, Tandin Cernica a alergat 110 km, de la Vatra Dornei la Suceava, la debutul campaniei din 2014, și 60 km, de la Suceava la Câmpulung Moldovenesc , în 2015, cu ocazia evenimentului de donare a echipamentelor”, a arătat Iordache.

Vizual Un gest pentru o viata 1Ea a amintit că anul acesta, Salvați Copiii filiala Suceava și-a propus să doteze Spitalul din Dorohoi cu un incubator de transport pentru că, numai în anul 2015, în spital s-au născut prematur 31 de copii din care 26 au fost transferați la Suceava sau Botoșani deoarece spitalul nu deține clasificarea necesară asigurării condițiilor optime pentru acordare șansei la viață a acestor copii.

”Până în prezent au fost organizate campanii de strângere de fonduri în Suceava și Botoșani și a fost colectată suma de 22.000 lei iar din sponsorizările făcute de societățile comerciale a fost obținută suma de 11.500 lei (în total aprox. 7.400 euro). Valoarea unui incubator de transport este de 11.500 euro.

Pentru a completa suma necesară, vom organiza, în data de 10 iulie 2016, o campanie de strângere de fonduri în municipiul Dorohoi.

Câteodată, ca să salvezi o viaţă este nevoie doar de un gest. Orice sprijin acordat, prin donaţii online și prin SMS la 8844 cu codul „SALVEZ” (2 euro lunar) este binevenit”, a transmis Camelia Iordache.

Filiala Suceava a donat echipamente secției de neonatologie din cadrul Spitalului Județean ”Sfântul Ioan ce Nou” Suceava, Maternităților din cadrul spitalelor municipale Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc (județul Suceava) și Spitalului Județean Botoșani. (Irina Lițu)

 

 


Intră acum și în grupul de