Dezbaterea publică “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” va fi organizată la Suceava de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor


Intră acum și în grupul de

O dezbatere publică va fi organizată, joi, la Suceava de MMAP şi va avea ca tematică analiza cadrului normativ referitor la reducerea poluării cu nitrați, măsurile pentru prevenirea poluării, precum și sursele de finanțare pentru investițiile care susțin aceste demersuri.

camera de comert si industrie suceava

Potrivit unui comunicat de presă al MMAP, această dezbatere face parte campania 2016 a proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” şi se adresează autorităților publice locale, autorităților cu responsabilităţi în domeniu, precum și specialiștilor, mediului academic și societății civile din județul Suceava.

“La dezbatere vor participa și vor avea intervenții reprezentanți ai autorităților centrale, experți din domeniul protecţiei mediului, membri ai comunității academice, reprezentanți ai diferitelor instituții implicate în implementarea, monitorizarea şi controlul Directivei Nitraţi. Dezbaterea dorește să realizeze un dialog deschis între autorităţile locale judeţene, beneficiari şi finanţatori, în vederea creşterii accesului beneficiarilor din județul Suceava la sursele publice de finanţare a investițiilor din cadrul Directivei Nitraţi”, se arată în comunicatul de presă.

Conform aceluiaşi document, proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” a finanțat în județul Suceava cinci investiții care sunt finalizate în prezent – platformele comunale de depozitare pentru gunoi de grajd de la Gura Humorului, Vicovu de Sus, Gălănești, Todirești și Frasin, împreună cu echipamentul necesar – încărcătoare frontale, tractoare cu remorcă, cisterne vidanjă, mașini de împrăștiat gunoi – și europubele, cu valori cuprinse între 1,1 și 1,4 milioane de lei fiecare, iar alte trei investiții sunt în curs, respectiv platformele de depozitare pentru gunoi de grajd de la Cajvana, Frătăuții Noi, și Hănțești.

În cadrul proiectului respectiv au fost plantate perdele de protecție (26.000 de bucăți puieți de salcâm) în localitățile sucevene Frasin și Todirești.

“Pentru perioada 2016-2022, proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” dispune de o sumă totală de 48 de milioane de euro pentru investiții la nivelul comunităților locale pentru reducerea poluării cu nutrienți, cât și pentru măsuri de consolidare a capacității instituțiilor cu rol în monitorizarea și raportarea calității apelor”, se mai precizează în comunicatul de presăal MMAP.

Evenimentul se va desfășura, joi, la Camera de Comerț și Industrie Suceava, Camera 5, între orele 10-17. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de