Peste 600 de posturi vacante scoase la Concursul de Titularizare din acest an în județul Suceava. Doar 94 dintre acestea sunt titularizabile


Intră acum și în grupul de

Peste 600 de posturi didactice/catedre vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar din judeţul Suceava sunt scoase la Concursul de Titularizare din acest an, doar 94 dintre acestea sunt titularizabile, având o viabilitate mai mare de patru ani, iar proba scrisă a examenului urmează să aibă loc în data de 20 iulie.

titularizare

Potrivit ISJ Suceava, la concursul de Titularizare din acest an sunt scoase la concurs 603 posturi didactice/catedre vacante/rezervate, din care 94 sunt titularizabile, având o viabilitate de cel puţin patru ani, iar 509 posturi au o viabilitate mai mică de patru ani.

Din totalul posturilor titularizabile, cele mai multe, 17, sunt la educatori, 16- matematică, 7- învăţători, 5-engleză, câte 3 la fizică, chimie, educaţie fizică, muzică, consiliere şcolară, câte două la limba română, educaţie plastică, educaţie vizuală, arhitectură, filosofie, limba franceză, limba germană, religie ortodoxă, religie penticostală şi TIC.

Din cele 509 posturi cu viabilitate mai mică de patru ani, 411 sunt vacante, iar 98 sunt rezervate.

De precizat este că probele practice/orale și inspecțiile speciale la clasă s-au desfăşurat în perioada 30 mai-1 iulie 2016.

Conform Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2016-2017, proba scrisă a concursului de Titularizare se va desfăşura în data de 20 iulie 2016, iar afişarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 27 iulie 2016, în timp ce înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare vor avea loc în perioada  27-28 iulie 2016.

Rezolvarea contestațiilor este prevăzută pentru perioada 29 iulie și 1 august 2016, iar afişarea rezultatelor finale va avea loc în data de 3 august 2016.

Reamintim că la concursul de Titularizare din anul 2015, în judeţul Suceava au fost scoase la concurs 467 de posturi în învăţământul preuniversitar, din care doar 63 erau titularizabile, având o viabilitate de minimum patru ani, iar restul aveau o viabilitate sub patru ani.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de