Peste 650 de cadre didactice sucevene s-au înscris la Concursul de Titularizare din acest an


Intră acum și în grupul de

Un număr de 657 de candidaţi suceveni s-au înscris la Titularizarea din acest an pentru cele 603 posturi scoase la concurs, proba scrisă urmând să fie susţinută, miercuri, în două centre de examen din municipiul Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Cezar Anuţei, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina că în judeţul Suceava s-au înscris la concursul de Titularizare 657 de cadre didactice, iar 422 dintre acestea vor susţine proba scrisă la la centrul de examen organizat la Colegiul Tehnic “Al. I.Cuza” Suceava şi 235 de candidaţi vor susţine proba scrisă la centrul de examen de la Colegiul Tehnic “Petru Muşat” Suceava.

Anuţei a spus că la Colegiul Tehnic “Al. I. Cuza” se vor susţine probele scrise la disciplinele geogafie unde s-au înscris 29 de candidaţi, la istorie- 24 de candidaţi, la limba engleză-44 de candidaţi, la franceză- 18, la limba română-107 candidaţi, la învăţători- 96, la educatori-101, la limba rromani-1 şi la limba ucraineană-2 candidaţi.

El a precizat că la Colegiul Tehnic “Petru Muşat”Suceava se vor susţine probele scrise la matematică unde s-au înscris 38 de candidaţi, la educaţie fizică şi sport-46 de candidaţi, la biologie-16, la chimie-12, la fizică-7, la educaţie muzicală-5, la consiliere psihipedagogică-5, la religie ortodoxă-12, iar la religie penticostală-4 candidaţi.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a mai spus că la concursul de Titularizare din acest an sunt scoase la concurs 603 posturi didactice/catedre vacante/rezervate, din care 94 sunt titularizabile, având o viabilitate de cel puţin patru ani, iar 509 posturi au o viabilitate mai mică de patru ani.

Astfel, din totalul posturilor titularizabile, cele mai multe, 17,  sunt la educatori, 16- matematică, 7- învăţători, 5-engleză, câte 3 la fizică, chimie, educaţie fizică, muzică, consiliere şcolară, câte două la limba română, educaţie plastică, educaţie vizuală, arhitectură, filosofie, limba franceză, limba germană, religie ortodoxă, religie penticostală şi TIC.

Din cele 509 posturi cu viabilitate mai mică de patru ani, 411 sunt vacante, iar 98 sunt rezervate.

colegiul tehnic petru musat suceava

De precizat este că probele practice/orale și inspecțiile speciale la clasă s-au desfăşurat în perioada 30 mai-1 iulie 2016.

Conform Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2016-2017, proba scrisă a concursului de Titularizare se va desfăşura în data de 20 iulie 2016, iar afişarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 27 iulie 2016, în timp ce înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare vor avea loc în perioada  27-28 iulie 2016.

Rezolvarea contestațiilor este prevăzută pentru perioada 29 iulie și 1 august 2016, iar afişarea rezultatelor finale va avea loc în data de 3 august 2016.

Reamintim că la concursul de Titularizare din anul 2015, în judeţul Suceava au fost scoase la concurs 467 de posturi în învăţământul preuniversitar, din care doar 63 erau titularizabile, având o viabilitate de minimum patru ani, iar restul aveau o viabilitate sub patru ani. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de