Flutur a discutat cu oamenii de afaceri suceveni despre ceea ce e de făcut pentru ca județul Suceava să devină mai prietenos cu mediul de afaceri


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a discutat, luni, peste patru ore cu oamenii de afaceri suceveni despre problemele acestora și despre modul în care județul Suceava să devină mai prietenos cu mediul de afaceri.

Gheorghe Flutur (3)

La întâlnire, la care a participat președintele Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Nicolae Troașe, reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est, ai ANAF-direcția regională Iași, ai AFIR, ai Prefecturii Suceava sau ai altor instituții descentralizate din județul Suceava precum Comisariatul pentru Protecția Consumatorului sau Inspectoratul Teritorial de Muncă, s-au discutat probleme ale mediului de afaceri sucevean.

Gheorghe Flutur le-a spus celor prezenți că provocarea sa este legată de modul în care județul Suceava să devină mai prietenos cu mediul de afaceri și care ar trebui să fie acțiunile administrației pentru realizarea acestui obiectiv.

El le-a spus că administrația județeană se preocupă să realizeze infrastructura de transporturi și a vorbit despre strategia de dezvoltare și modernizare a rețelei de drumuri, dar și despre dezvoltarea Aeroportului Suceava, inclusiv cu dezvoltarea, într-un timp cât mai scurt, a unui terminal cargo pentru transportul mărfurilor.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate programele cu finanțare europeană care pot fi accesate de oamenii de afaceri și s-a convenit organizarea unei întâlniri a Camerelor de Comerț și Industrie din regiunea Nord Est cu reprezentanți ai administrațiilor județene și cei ai ADRNE pentru că sunt multe proiecte cu caracter regional.

Gheorghe Flutur le-a mai spus oamenilor de afaceri că trebuie susținut capitalul românesc mai ales că există pericolul monopolurilor ale unor firme din străinătate, ce pun în dificultate capitalul românesc.

Totodată, președintele CJ Suceava a spus că este necesară dezvoltarea școlilor de meserii pentru că se constată că în județ sunt absolvenți de facultate, dar nu se găsesc meseriași care să lucreze.

În ceea ce privește fiscalitatea și presiunea fiscală asupra mediului de afaceri, oamenii de afaceri suceveni s-au plâns de unele abuzuri ale organelor de control și au cerut ca acestea să-și schimbe atitudinea.

Președintele CJ Suceava a arătat că susține ca organismele de control să acționeze cu respectarea principiului prezumției de nevinovăție.

Flutur a spus că se impune o deontologie a controlorului, care să respecte legea și să primeze însă și prezumția de nevinovăție.

Totodată, el consideră că trebuie ca și prevenția să aibă un rol important în activitatea acestor instituții.


Intră acum și în grupul de