Peste două sute de polițiști suceveni implicați în Acțiunea Estival 2016. Într-o săptămână au fost aplicate peste o mie de amenzi


Intră acum și în grupul de

Peste 200 de polițiști suceveni au aplicat în ultima săptămână amenzi de peste 300.000 de lei și au fost reţinute 70 de permise de conducere în cadrul Acțiunii Estival 2016.

Astfel, în județul Suceava  au acţionat zilnic 206 poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, de la rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase dar şi luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – IPJ Suceava.Politia masina (4)

Pentru că în perioada Sezonului Estival – 2016, sunt preconizate a se desfăşura diferite manifestări publice prilejuite de sărbători religioase, cultural-artistice şi sportive, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement iar toate structurile operative de poliţie acţionează pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, prin crearea unui sistem integrat de prevenire şi combatere a infracţionalităţii stradale şi în alte zone de interes operativ, precum şi adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerea unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

De asemenea, acţiunile au vizat  prevenirea actelor de tulburare a liniştii publice şi prevenirea săvârşirii unor infracţiuni cu violenţă în zona barurilor, discotecilor, locurilor de cazare şi a altor locuri pretabile, precum şi identificarea şi combaterea activităţilor cu caracter ilicit în zonele turistice cu aflux mare de turişti, cu precădere în sfera comerţului stradal, dreptului de proprietate intelectuală etc.

În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate 208 infracţiuni, fiind cercetate penal 112 persoane, faţă de trei luându-se şi măsuri preventive privative de libertate. Numărul sporit de poliţişti în zonele de risc infracţional a dus la prinderea în flagrant a 40 de autori de infracţiuni.

De asemenea, în cadrul acţiunilor derulate au fost identificate două persoane urmărite la nivel naţional şi o persoană urmărită internaţional.

Au fost aplicate 1069 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 289.251 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de cca. 20.000 lei. Cele mai multe sancţiuni – 832, au fost aplicate la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Alte 159 de sancţiuni au fost aplicate pentru fapte privind tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar 26 de sancţiuni au fost aplicate pentru fapte de natură economică. Au mai fost aplicate alte 52 de sancţiuni contravenţionale la alte acte normative.

În perioada de referinţă, poliţiştii au intervenit la 553 de evenimente .

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, la nivelul judeţului Suceava, zilnic au acţionat 42 de poliţişti rutieri cu aparatura radar din dotare. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost reţinute 70 de permise de conducere din care 11 pentru alcool, 19 pentru depăşirea regimului legal de viteză şi 40 pentru alte abateri la regimul rutier.  De asemenea, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.


Intră acum și în grupul de