DSP Suceava aşteaptă repartizarea dozelor de vaccin hexavalent solicitate Ministerului Sănătăţii


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, luni, că în stocurile medicilor de familie din judeţ figurau la sfârşitul lunii iulie 2016 un  număr de 2800 de doze de vaccin hexavalent, repartizate neuniform, care sunt destinate imunizării copiilor.

catalina zorescu

Zorescu a spus că Ministerul Sănătăţii a anunţat, recent, că va achiziţiona prin procedură de urgenţă acest vaccin şi că se speră ca dozele de vaccin hexavalent solicitate de DSP Suceava să ajungă cât mai curând pentru a fi refăcut stocul.

Ea a mai spus că, în medie, sunt administrate lunar aproximativ 2000 de doze de vaccin arătând că este posibil ca unii medici de familie să fi epuizat deja dozele de vaccin repartizate.

Reamintim că vaccinul hexavalent se administrează copiilor din grupele de vârstă 2-4-11 luni pentru prevenirea difteriei, tetanosului, tusei convulsive (pertussis), a hepatitei acute de tip B, poliomielitei, dar şi a unor infecţii invazive şi face parte din programul naţional de imunizări.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de