Spitalul privat Bethesda a reînnoit contractul cu Centrul de Transfuzii Sanguine Suceava în vederea obţinerii autorizaţiei pentru unitatea de transfuzii


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului privat Bethesda din Suceava, medicul Ştefan Puşcaşu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că acest spital, acreditat în urmă cu un an, a reînnoit contractul de prestări servicii cu Centrul de Transfuzii Sanguine Suceava în data de 11 august 2016.

stefan puscasu

Puşcaşu a spus că în baza acestui contract Centrul de Transfuzii Sanguine Suceava se angajează să furnizeze sânge Spitalului Bethesda din Suceava şi să efectueze analizele aferente, respectiv de determinare a grupei sanguine, depistare de anticorpi sau probe de compatibilitate, etc.

“În baza acestui contract dorim să obţinem şi autorizarea acestei activităţi la Spitalul Bethesda. Practic, noi am avut acest contract şi înainte, la acreditare, şi acum a fost reînnoit acest contract cu Centrul de Transfuzii Sanguine Suceava”, a spus Puşcaşu.

Reamintim că Ministerul Sănătății a realizat, în luna iulie 2016, o centralizare a situației autorizării unităților de transfuzii din spitalele românești publice și private, în baza situaţiilor transmise de DSP-urile din toate judeţele, comparând aceste rezultate cu unitățile care primesc sânge și produse sanguine de la Institutul Național de Hematologie și Centrele de Transfuzii.

Astfel, potrivit în lista unităţilor care funcţionează fără unităţi de transfuzii autorizate de DSP-uri publicată de Ministerul Sănătăţii figurau atât Spitalul Bethesda Suceava, dar şi Spitalele municipale Fălticeni şi Vatra Dornei. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de