Campania ”Cumperi tu, primesc și ei!” revine. Ajută și tu un copil să meargă la școală!


Intră acum și în grupul de

Din 1950 îți pregătim ghiozdanul. Suntem mândri de asta și îți mulțumim!”. Acesta este mesajul cu care librăriile Alexandria își întâmpină clienții de ani de zile.

”Și în această toamnă, Alexandria Librării rămâne alături de programele Salvați Copiii România, iar împreună îi invităm pe toți românii să se implice în reeditarea succesului de anul trecut al campaniei de responsabilitate socială <CUMPERI TU, PRIMESC ȘI EI!>”, arată Cezar Căilean, director de marketing “Alexandria Librării”.

Afis Salvati Copiii 2016Potrivit acestuia, statisticile Salvați Copiii în ceea ce privește lipsa de educație și abandonul școlar sunt îngrijorătoare.

”În țara noastră, 1 din 10 copii cu vârsta corespunzătoare învăţământului primar nu participă la educaţie. De la un an la altul, în loc să crească, procentajul copiilor cu vârsta de la 7 la 10 ani care frecventează şcoala primară este în scădere, iar cel al abandonului școlar la clase primare și gimnaziale în creștere. Aceste aspecte se reflectă în viețile a generații întregi de copii. Acesta este motivul pentru care, în 2015, am demarat campania <CUMPERI TU, PRIMESC ȘI EI!>. 

Rezultatele campaniei de anul trecut ne-au încurajat ca și în 2016 să vă lansăm aceeași invitație. Atunci, sute de copii nevoiași s-au bucurat de începutul anului școlar la fel ca orice alt copil. În 2015, aproape 100.000 de români au răspuns pozitiv la invitația noastră, iar produse în valoare de 27.000 de lei au ajuns exact acolo unde era cea mai mare nevoie de ele.

În perioada 1-30 septembrie 2016, clienții care vor pregăti ghiozdanele propriilor copii alături de noi și vor face orice achiziție din cele 30 de librării Alexandria aflate în 12 județe ale țării, vor sprijini și copiii nevoiași înscriși în programele Salvați Copiii România. Alexandria Librării donează sub formă de rechizite către Organizația Salvați Copiii România 1% din cifra de afaceri. Astfel, fiecare persoană care va face cumpărături de orice natură, din oricare din librăriile Alexandria, se alătură acestei campanii și face un gest concret de încurajare a educației.

Reducerea abandonului școlar și a procentajului mare de analfabetism în rândul copiilor din România sunt și anul acesta posibile printr-un  simplu gest pe care îl facem atât de mulți. Și acum, când CUMPERI TU, PRIMESC ȘI EI!”, a transmis Cezar Căilean.


Intră acum și în grupul de