Holzindustrie Schweighofer a depozitat separat și nu a prelucrat peste 1.600 mc de lemn întrucât livrările depășeau volumele înscrise în avizele de însoțire


Intră acum și în grupul de

Holzindustrie Schweighofer S.R.L., în calitate de lider în industria de prelucrare a lemnului, a început din luna martie, în dorinţa de a stabili cele mai înalte standarde, ca toate cantităţile de lemn intrate pe poarta fabricii şi care în urma măsurătorii finale depăşesc volumele înscrise în documentele de însoţire a mărfiisă nu fie recepţionate pentru prelucrare şi să fie depozitate separat.bustean lemn

Compania austriacă arată într-un comunicat că diferenţele de volum între măsurătorile manuale de la locul de expediţie şi cele electronice de la recepţia din fabrică sunt extrem de frecvente în industria lemnului din cauza formei neregulate a buştenilor, iar legea prevede o toleranţă zero la acest capitol.

„În acest context, Holzindustrie Schweighofer a notificat zilnic Garda Forestieră – Ministerul Mediului despre toate cantităţile de lemn care nu corespundeau cu documentele de însoţire a mărfii. Până azi, 01.09.2016,compania a trimis 102 înştiinţări către Garda Forestieră şi 1301 înştiinţări către furnizori,  pentru un volum total de lemn de 1636 m3,mare parte dintre diferenţe încadrându-se în marja de eroare a măsurătorilor”, se arată în document.

Totodată, în comunicat se adaugă că după 6 luni, în cursul lunii august, Garda Forestieră Cluj şi Poliţia Economică din Alba Iulia, s-au deplasat la sediul fabricii Holzindustrie Schweighofer din Sebeş pentru a verifica obiectul sesizărilor companiei, iar firma a colaborat, a identificat şi a oferit în totalitate toate informaţiile necesare în vederea luării măsurilor legale necesare.

Holzindustrie Schweighofer arată că legislația în vigoare permite, în ciuda notificărilor voluntar făcute de noi, sancționarea unor companii.

„Volumul rezultat ca diferenţă între măsurători, declarat în notificările trimise de Holzindustrie Schweighofer, a fost depozitat în vederea clarificării situaţiei în incinta fabricii, într-un loc special amenajat, delimitat şi securizat. Deşi sancţionată pe nedrept, în condiţiile în care legislaţia nu asigură cadrul necesar pentru reglementarea situaţiei de fapt, care afectează întregul sector forestier, Holzindustrie Schweighofer va continua să fie de bună credinţă şi va încerca, prin toate demersurile legale, soluţionarea acestei situaţii ambigue”, mai arată Holzindustrie Schweighofer. (N.B.)


Intră acum și în grupul de