Vasile Rîmbu: Tiberius Brădăţan “a înţeles consecinţele asupra imaginii spitalului” și a anunțat că va demisiona din funcția de director medical al Spitalului Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat, marţi, că actualului director medical al unităţii, medicul Tiberius Brădăţan, i s-a solicitat demisia din funcţie pentru comunicare defectuoasă cu aparţinătorii în cazul decesului a trei nou născuţi.

Rîmbu a spus că acest caz a fost discutat atât în Consiliul de Administraţie, Comitetul Director, Consiliul de Etică, cât  şi în Consiliul Medical al SJU Suceava şi toate aceste foruri au propus, dat fiind “deficitul de imagine prin lipsa unei comunicări corecte şi coerente cu aparţinătorii în cazul decesului celor trei nou-născuţi”, demiterea directorului medical al SJU Suceava.

El a explicat că în cadrul şedinţei Comitetului Director, medicul Tiberius Brădăţan “a înţeles consecinţele asupra imaginii spitalului”, anunţând că îşi va prezenta demisia din funcţie.

Rîmbu a precizat că o nouă şedinţă a Consiliului de Administraţie al SJU Suceava este programată miercuri, începând cu ora 10, iar în cazul în care medicul Tiberius Brădăţan îşi va înainta demisia, CA va lua act de demisie şi nu va mai lua decizia de demitere a acestuia.

spital rambu nechifor bradatan boliacu (14)

“Motivul nu este că ar fi vinovat de cele trei cazuri, care sunt dovedite cu acte medicale că nu ar fi consecinţa unor deficienţe în activitatea medicală, ci din cauza faptului că nu a comunicat corect cu aparţinătorii celor trei copii, să le explice cauza decesului “, a subliniat Râmbu arătând că medicului Brădăţan nu i se impută decât comunicarea defectuoasă cu aparţinătorii copiilor.

Contactat telefonic, medicul Tiberius Brădăţan a declarat că nu doreşte să facă nici un comentariu cu privire la acest subiect.

De precizat este  că directorul medical al SJU Suceava, Tiberius Brădăţan a deţinut şi funcţia de purtător de cuvânt al SJU Suceava până la sfârşitul lunii iunie 2016.

Reamintim că un bebeluş născut la Maternitatea Suceava a murit în spital în data de 27 februarie 2016, la 27 de ore de la naştere, în urma efectuării necropsiei stabilindu-se că decesul ar fi survenit din cauza unei bronhopneumonii, iar rezultatele preliminare ale analizelor de laborator pe probele prelevate de la copil indicau prezenţa bacteriei Pseudomonas.

Un alt bebeluş născut la Maternitatea Suceava şi care a fost externat la trei zile de la naştere, a fost adus de la domiciliu la Unitatea de Primiri Urgenţe după şapte zile, cu stare toxico-septică, fiind transferat în aceeaşi zi la Spitalul Clinic “Sf. Maria” Iaşi, unde a decedat în data de 1 martie 2016, iar cel de al treilea copil ce s-a născut în data de 3 august 2016 a fost externat clinic sănătos la trei zile şi a fost adus în a zecea zi la SJU Suceava în stare foarte gravă, murind la câteva ore de la internare. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de