Încă 7.700 de câștigători ai Loteriei Vizelor pentru anul 2017. Departamentul de Stat al SUA îi anunță pe cei care s-au înscris în program să verifice dacă sunt selectați în runda suplimentară

În data de 6 septembrie 2016, Departamentul de Stat al SUA a selectat un număr suplimentar de 7.700 de câştigători ai Loteriei Vizelor din întreaga lume, pentru anul 2017 (DV-2017), a anunțat Biroul de presă a Ambasadei SUA.

„Dacă v-aţi înscris la Loteria Vizelor în octombrie 2015, vă rugăm să folosiţi numărul unic de confirmare pe singurul website oficial pe care puteţi verifica situaţia înscrierii dumneavoastră (Entrant Status Check), www.dvlottery.state.gov, pentru a vedea dacă vă număraţi printre câştigătorii selectaţi în această rundă suplimentară. Participanţii câştigători sunt încurajaţi să completeze de urgenţă formularul online DS-260 pentru a li se putea programa un interviu la Ambasadă înainte de ultima zi a programului, 30 septembrie 2017”, se arată în comunicat.

În cadrul programului Loteria Vizelor DV-2015, au fost selectaţi 1.068 de români câştigători. Până în prezent, la Loteria Vizelor DV-2016 au fost selectaţi 626 de români, iar Ambasada SUA este ocupată cu interviurile câştigătorilor şi cu emiterea vizelor de imigrare pentru cei selecţionaţi şi familiile lor, astfel încât aceştia să poată deveni rezidenţi permanenţi în Statele Unite, se mai menționează în documentul citat.

În data de 6 septembrie, Departamentul de Stat a trimis un mesaj unui număr total suplimentar de 7.700 de persoane selectate din întreaga lume, solicitându-le să verifice situaţia înscrierii lor la: www.dvlottery.state.gov.

FOTO: Ziuaveche.ro
FOTO: Ziuaveche.ro

„Persoanele selecţionate în cadrul Loteriei Vizelor 2017, care se califică şi membrii familiilor lor trebuie să primească vize înainte sau în data de 30 septembrie. În plus, dacă toate cele 50.000 de vize de imigrare DV se vor emite înainte de această dată, programul se va încheia mai devreme. Participanţii „selectaţi” trebuie să acţioneze acum pentru că procesul de solicitare a vizei de imigrare poate fi unul de durată. Participanţii trebuie să păstreze în continuare numărul de confirmare până la sfârşitul procesului de solicitare a vizei. Veţi avea nevoie de numărul de confirmare pentru a avea acces la informaţii pe toată durata procesului de solicitare a vizei de imigrare prin Entrant Status Check”, precizează sursa citată.

Departamentul de Stat nu va solicita nici un fel de plată cu excepţia taxei de solicitare a vizei de imigrare, care se va plăti la interviu, doar la Ambasada sau Consulatul SUA, iar orice entitate care solicită plata unei sume de bani prin Western Union sau online pentru participarea la Loteria Vizelor din partea Guvernului SUA este frauduloasă, se avertizează în comunicat.

Totodată, se atrage atenția că doar website-urile cu domeniul „.gov” sunt website-uri oficiale ale Guvernului SUA.

„Multe alte website-uri (al căror nume se încheie cu „.com”, „.org” sau „.net”) oferă informaţii sau servicii de imigrare sau viză. Departamentul de Stat nu susţine, nu recomandă şi nu sponsorizează informaţiile sau materialele prezentate pe aceste website-uri. Fiţi prudenţi dacă vi se solicită informaţii personale prin e-mail”, se precizează în document.