Cadrele didactice şi angajaţii din învăţământul preuniversitar sunt aşteptaţi să participe la cea de a IV-a ediţie a Spartachiadei Profesorilor


Intră acum și în grupul de

Cea de a IV-a ediţie a Spartachiadei profesorilor ce cuprinde întreceri în 14 ramuri de sport, inclusiv pescuit sportiv, se va desfăşura în mai multe locaţii din municipiul Suceava şi în comuna Bosanci, în perioada 16-18 septembrie 2016.

Preşedintele Alianţei Sindicatelor din Invăţământ Suceava, profesor Giani Leonte, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă că Sparachiada profesorilor este un eveniment unic la nivel naţional, în care cadre didactice şi angajaţi din învăţământul preuniversitar din judeţul Suceava sunt antrenaţi să participe la întreceri sportive.

Leonte a spus că la ediţia din acest an şi-au anunţat participarea şi colegi din alte judeţe, respectiv din judeţul Vrancea, Bacău, Neamţ la mai multe probe ale competiţiei.

El a subliniat că evenimentul Spartachiada profesorilor este unul “emblematic” cu care  Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava se mândreşte, mai ales că, de la an la an, s-au adus multe îmbunătăţiri.

giani-leonte-dumitru-irimia-1

La rândul său, vicepreşedintele ASIS, profesor Dumitru Irimia, a declarat că Spartachiada profesorilor este organizată de Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava şi de Uniunea Judeţeană a Sindicatelor Libere Suceava în parteneriat cu mai multe instituţii, printre care Universitatea “Ştefan cel Mare”Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, cu sprijinul Primăriei Suceava şi Consiliului Judeţean Suceava, al Primăriei Fălticeni şi al Primăriei Bosanci, dar şi al Direcţiei pentru Sport şi Tineret Suceava.

Irimia a spus că acest eveniment are ca scop promovarea sportului atât în rândul profesorilor şi angajaţilor din învăţământul preuniversitar, cât şi în rândul elevilor.

El a mai spus că sportul ar trebui să însemne un stil de viaţă, mai ales că potrivit unor statistici, România se clasează pe locul III în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte incidenţa obezităţii.

Vicepreşedintele ASIS a arătat că autorităţile locale ar trebui să investească mai mult în infrastructură sportivă, astfel încât şi elevii să poată face sport şi să poată fi motivaţi să aleagă o carieră sportivă.

Irimia a precizat că bugetul pentru organizarea evenimentului este de 31 000 de lei, un buget mic ţinând cont de faptul că sunt organizate întreceri în 14 ramuri de sport.

El şi-a exprimat speranţa că şi la ediţia din acest an numărul participanţilor va fi mare, amintind că la ediţia precedentă s-au înregistrat aproximativ 600 de participanţi.

În programul Spartachiadei profesorilor sunt prevăzute următoarele activităţi: pescuit sportiv- 16 septembrie 2016, începând cu ora 6,30, la Iazul Bosanci, festivitatea de deschidere a competiţiei este programată pentru data de 17 septembrie, de la ora 9,30, pe platorul din faţa USV, iar de la ora 11, pe traseul Stadionul Areni- strada Alexandru cel Bun se va desfăşura crosul pentru trei categorii de vârstă.

La Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava este prevăzută competiţia de volei feminin începând cu ora 14,00, în timp ce la Şcoala „Miron Costin”  Suceava va avea loc competiţia de volei masculin, de la aceeaşi oră.

Tot de la ora 14, 00 sunt prevăzute partidele de street-ball la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, tenis de masă- la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, tenis de câmp- Sala Unirii din Suceava şi Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, partide de fotbal băieţi – balon USV Suceava şi LPS Suceava.

În data de 18 septembrie, începând cu ora 8,00, se va desfăşura competiţia de ciclism  pe traseul Şoseaua de centură Moara- E85 şi retur, iar de la ora 8,30  sunt prevăzute partidele de tenis cu piciorul,  ce se vor desfăşura la Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu”.

De la aceeaşi oră, la Colegiul Tehnic “Al.I.Cuza” Suceava, va avea loc competiţia Darts, iar la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” Suceava se vor desfăşura partidele de şah şi meciurile de handbal, în timp ce competiţia de badmington va avea loc Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava.

La Şcoala Gimnazială nr. 3 Suceava va avea loc concursul de nataţie cu începere de la ora 8,30.

Festivitatea de premiere se va desfăşura la Liceul Teoretic “Filadelfia” Suceava,  în data de 18 septembrie, începând cu ora 14,00.

Vicepreşedintele ASIS, Dumitru Irimia a precizat că la Spartachiada profesorilor pot participa membrii de sindicat afiliaţi la ASIS, care vor trebui să prezinte o copie după cartea de identitate şi o adeverinţă de la medic care să ateste că sunt apţi pentru efort fizic. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de