Holzindustrie Schweighofer: Educaţia este o investiţie sigură în viitorul nostru


Intră acum și în grupul de

Angajaţii Holzindustrie Schweighofer i-au vizitat în prima zi a noului an școlar pe copiii din secțiile de pediatrie din spitalele din Rădăuţi şi Siret și le-au dus ghiozdane cu cele necesare începerii şcolii.

Cu multă emoţie şi entuziasm, copiii au participat luni la festivităţile de deschidere a anului şcolar. Unii elevi însă nu au însă atât de norocoşi, această zi surprinzându-i pe patul de spital.

Pentru cei care data de 12 septembrie a însemnat mai degrabă o zi petrecută în secţia de pediatrie din spitalele din Rădăuţi şi Siret, angajaţi de la firma Holzindustrie Schweighofer au pregătit ghiozdane cu cele necesare începerii şcolii: creioane colorate, acuarele, carioci, penare echipate, caiete, cărţi de colorat pentru cei mai mici şi cărţi de beletristică şi dicţionare pentru cei mai mari.

holzindustrie-schweighofer-ghiozdane-la-spitalul-radauti

Angajaţii Holzindustrie Schweighofer au vizitat copiii din cele două spitale, marcând astfel, printr-un gest de solidaritate data de 12 septembrie”, se arată într-un comunicat de presă al companiei austriece.

Potrivit sursei citate, iniţiativa vizitei se înscrie în programul amplu de responsabilitate socială ce vizează sprijinirea proiectelor ambiţioase din domeniul social, al educaţiei şi al sănătăţii, din comunităţile în care compania este prezentă prin unităţi de producţie.

”Educaţia este unul din cei trei piloni ai programului nostru de responsabilitate socială. Ne implicăm activ în comunitate, contribuind la dezvoltarea acesteia având astfel certitudinea că fiecare proiect realizat este practic o investiţie sigură în viitorul nostru. Fie că vorbim de renovarea şcolilor, acordarea de burse, echiparea laboratoarelor cu instrumente sau construirea unor noi obiective, compania noastră este şi va fi partenerul de încredere al instituţiilor de învăţământ. Toate proiectele noastre – deja realizate sau în curs de implementare – o dovedesc”, a precizat Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer România.

În comunicat se mai menționează că la Siret, la Şcoala Gimnazială ,,Petru Muşat” Holzindustrie Schweighofer a finanţat recondiţionarea parchetului şi a lambriului din câteva clase, renovarea faţadei şcolii, refacerea interioarelor cu totul, înlocuirea ferestrelor şi a ușilor vechi dar şi achiziţia a 400 de bănci noi.

holzindustrie-schweighofer

”Acum, transformările importante prin care a trecut şcoala sunt un prilej de mândrie pentru întreaga comunitate”, arată sursa citată.

În comunicatul companiei austriece se mai precizează că Centrul „Maria Ward”, fost „Gepetto”, funcționează la Rădăuți din 1994.

”Pentru că activitatea lui s-a diversificat în permanență și pentru că vechea clădire în care funcționa, o casă cu numai două camere, a devenit neîncăpătoare, a fost necesar să se caute finanțare pentru o construcție nouă. Holzindustrie Schweighofer, care sprijinise financiar activitatea Centrului și în anii anteriori, a venit în ajutor și de această dată, doar într-un singur an fiind constrită o nouă clădire. Aici, aproximativ 50 de copii primesc asistenţă, consiliere, terapie şi ajutor al teme, sub îndrumarea personalului specializat, a profesorilor şi a tinerilor voluntari din oraş”, arată sursa citată.

Mediului academic îi este acordat, de asemenea, o importanţă majoră. Laboratoarele de Biometrie Forestieră din cadrul Universitatăţii Ştefan cel Mare din Suceava şi Universităţii Transilvania din Braşov au fost dotate în ultimii ani, cu ajutorul companiei, cu echipamente moderne, în valoare totală de peste 74.000 euro.

,,Este important ca studenţii să beneficieze de o bază materială de ultimă generaţie, pentru a realiza proiecte importante şi inovatoare, ducând cercetarea în domeniu silvic şi al ingineriei lemnului la următorul nivel”, a subliniat Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer România.

Anul acesta, compania oferă studenţilor merituoşi, burse anuale, fiecare în valoare de 8.000 lei, pentru sprijinirea activităţii lor academice. La Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava – Facultatea de Silvicultură, în anul universitar 2016-2017, Holzindustrie Schweighofer va acorda 7 burse celor mai merituoşi studenţi. Aceştia vor fi aleşi în urma unui concurs, organizat de către universitate, ce va consta într-o propă teoretică şi una practică.

”Sprijinul și implicarea, după cum arată acţiunile de responsabilitate socială ale companiei, sunt cele mai bune modalități de a crește o comunitate sănătoasă, iar educaţia este o investiţie sigură pentru viitor”, se mai precizează în comunicatul transmis de Holzindustrie Schweighofer.

 


Intră acum și în grupul de