Andrei Ţolescu: Proiectul „Alege inteligent educația și profesia de succes” a dus la realizarea unui vis propriu, Clubul Tineri de Succes Suceava


Intră acum și în grupul de

Proiectul „Alege inteligent educația și profesia de succes”,  desfășurat în perioada 5 iulie-3 septembrie a.c., la Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera” Suceava și în localitatea Colibiţa din județul Bistrița -Năsăud, s-a bucurat de un succes enorm, fapt ce a demonstrat că există o dorință în rândul tinerilor suceveni de a-și forma competențe și aptitudini noi, dar și de a descoperi ce profesie vor să urmeze.

tabara-tineri-de-succes-colibita-4Potrivit inițiatorului și coordonatorului acestui proiect, Andrei Țolescu, ambasador în județul Suceava al „Dialogului Structurat cu Tinerii” din cadrul Forumului Tinerilor din România, numărul mentorilor care au oferit din timpul și cunoștințele lor a fost unul peste așteptări, aspect care demonstrează că persoanele cu experiență profesională din Suceava doresc să împărtășească aceste informații și să participe la creșterea și dezvoltarea personală a noii generații.

În urma testelor de personalitate, de interese și a celor șapte seminarii: „Descoperă cine ești, ce îți place și cine ai vrea să devii”, „Managementul organizării evenimentelor”, „Relații”, „Brandingul personal”, Public speaking”, „Atitudinea de succes la examenele – vieții”, „Investitor profitabil sau cheltuitor profesionist / Arta de a vinde”, proiectul „Alege inteligent educația și profesia de succes” s-a încheiat prin tabăra Academia Tineri de Succes – Colibiţa.

”Ca o retrospectivă a tot ceea ce s-a întâmplat vara aceasta în Clubul Tineri de Succes pot spune că în afară de scopul pe care mi l-am propus, de a aduce un concept de educație nou și un loc unde tinerii pot să aibă acces la informații ce se aplică în realitatea profesională, am obținut mai mult de atât și anume un grup de tineri și mentori cărora le pot spune cu adevărat prieteni.

Pe parcursul celor șapte seminarii s-au discutat teme de actualitate profesională, s-au pus bazele unor competențe și aptitudini necesare pentru viitoarele cariere și în cele din urmă, ca rezultat al timpului investit, a luat ființă Tabăra-Academia Tineri de Succes-Colibita, un loc unde cunoștințele adunate s-au combinat cu distracția, voia bună și implicarea în protejarea mediului înconjurător, desfășurându-se o acțiune de ecologizare a împrejurimilor lacului Colibiţa. Personal, pot relata multe despre tot acest proiect, dar cum cea mai bună descriere a experienței vine din partea celor care au participat direct, vă prezint câteva impresii ale participanților:

Ana-Maria Hîncu – ”Tineri de Succces înseamnă totul !”

Mădălina Stanciu –   ”Tineri de Succes reprezintă pentru mine o revoluție a gândirii, un plan măreţ pentru tineri, de care am avut norocul să mă bucur încă de la început, o familie la care țin și la care mă întorc cu mare drag. ”

Georgiana Maistruc –  ”Tineri de Succes pentru mine a reprezentat și reprezintă un formator care mi-a arătat calitățile și ceea ce pot realiza eu. Mai mult decât atât mi-a oferit șansa de a învăța ceea ce am eu nevoie pentru a fi un om sigur pe el: managementul timpului, al banilor și al propriei mele vieți, brandingul personal, rolul relaționării cu oamenii și a unui zâmbet, atitudinea de învingător, responsabilitatea, și faptul că acțiunea îți determină succesul. Sper să aibă cât mai mulți tineri oportunitatea pe care eu am   avut-o.”

Cosmin Brumă – ”Tineri de Succes pentru mine este o familie, o atmosferă, nu e o siglă. Tineri de Succes este un stil de viaţă pe care îl trăiesc la maxim.”

Marius Andrei Ciornei –  ”Asociația Tineri de Succes este locul potrivit pentru a-ți deschide ochii spre un viitor cât mai bun. Datorită acestui grup de oameni, pot spune că am descoperit ce vreau să fac cu adevărat în viață și ce păși trebuie să urmez pentru a ajunge un tânăr de succes.”

Iulia Talpariu– ”Tineri de Succes este ocazia perfectă să afli cine ești și încotro mergi și să trăiești emoţii deobsebite alături de oameni extraordinari.”

Ioana Nichitean – ”Tineri de Succes este familia pe care mi-am ales-o !”

Iuliana Theodora Huideș –  ”Asociația Tineri de Succes mi-a demonstrat că visele chiar pot deveni realitate! Încrederea, relaționarea, iubirea, nu lipsesc din această familie minunată. Succesul este foarte ușor de atins când ai un scop, iar scopul nostru este succesul.”

Cosmina Hriţuc –  ”Tineri de Succes este șansa pe care am primit-o aparent întâmplător dar la momentul potrivit. Este schimbarea care îmi va aduce beneficii pe termen lung, echilibru emoţional – profesional și motivaţia mea de a face mai mult.”

Ayse Nur Erdogan – ”Tineri de Succes pentru mine reprezintă autocunoașterea și autodepășirea prin tehnici de succes, ce unesc tinerii cu același scop (succesul) într-o familie.”

Florin Moscaliuc – ”În viața de zi cu zi zici ceva greșit și te condamnă toți, la Tineri de Succes acest lucru nu există. Tineri de Succes te ajută să te corectezi fără condamnare”.

Ana-Maria Dumitras – ”Familia unde toţi cei dragi fac ce le place”.

Andrei-Ilie Galatan – ”Tineri de Succes înseamnă totul.”

Ștefan Guliciuc –  ”Tineri de Succes înseamnă pentru mine schimbare, evoluție, reconstrucție. Dacă ar trebui să spun toate într-un cuvânt, ar fi familie”.

tabara-tineri-de-succes-colibita-1

Doresc să îi mulțumesc lui Cristian Gheorghe Cuciureanu, vicepreședintele Asociației Tineri de Succes, pentru acordul vizând inițierea Clubului Tineri de Succes Suceava și pentru șansa acordată, în calitate de partener, de a fi primul ce contribuie la viziunea asociației și anume „crearea Clubului Tineri de Succes în toată țara”, exprimându-mi convingerea că și alți membri sau viitori parteneri îmi vor urma exemplul ducând această viziune la bun sfârșit.

Poza - Andrei TolescuÎn același timp, vreau să mulțumesc echipei selectate, voluntarilor și colaboratorilor care s-a implicat, în funcție de timpul disponibil, în organizarea, desfășurarea și promovarea proiectului „Alege inteligent educația și profesia de succes” inițiat si dezvoltat de mine în Suceava, în calitate de ambasador al „Dialogului structurat cu tinerii”, inițiat de Uniunea Europeană .

Nu în ultimul rând, doresc să mulțumesc mentorilor care s-au implicat și au oferit din experiență, timpul și generozitatea  lor, mentori fără de care Clubul Tineri de Succes nu ar fi existat sau, cel puțin, ar fi fost o simplă organizare de evenimente căreia i-ar fi lipsit acel factor cheie care să îl aducă unde este acum.

Calitatea mea de inițiator și coordonator al proiectului „Alege inteligent educația și profesia de succes” se încheie aici pentru a lăsa loc unei noi echipe de tineri suceveni, din rândul participanților, ce au deja bazele competențelor și aptitudinilor care să continuie și să îmbunătățească acest vis al meu, un loc unde tinerii se pot implica si dezvolta atat personal cat si profesional, Clubul Tineri de Succes Suceava”, a declarat Andrei Țolescu.

 


Intră acum și în grupul de