17 saci de gunoaie strânse de voluntari la acțiunea de salubrizare în Fânețele Seculare Frumoasa în cadrul Campaniei ”Let’s Do It, România!”


Intră acum și în grupul de

O acţiune de salubrizare în Fâneţele Seculare Frumoasa a fost organizată, sâmbătă, de Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava și Primăria comunei Moara, activitatea făcând parte din campania națională de colectare selectivă a deșeurilor Let́ s Do It, Romania!, proiect de voluntariat organizat de Asociația “Viitorul în zori”.

panouri informare Frumoasa si Ponoare (1)

Potrivit unui comunicat de presă al APM Suceava, la acţiune au participat 20 de voluntari ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava și ai Primăriei comunei Moara, care au adunat 17 saci de gunoaie.

“Gunoaiele provin de la proprietarii terenurilor și caselor din zona Fânețelor Seculare Frumoasa, care depun periodic deșeurile în această rezervație. Menționăm că în cursul acestui an au mai fost câteva acțiuni de curățenie în zonă și deșeurile iar au fost abandonate în zona respectivă. Dorim ca cetăţenii, care îşi au gospodăriile și terenurile agricole în zona ariilor naturale protejate, să înţeleagă faptul că abandonarea deşeurilor în rezervaţii distruge specii valoroase pentru biodiversitate, atrăgând după sine şi dispariţia insectelor care polenizează culturile, iar ploile care spală aceste deşeuri contaminează solul, apa freatică care afectează apoi calitatea produselor agricole și mai departe sănătatea noastră”, se precizează în comunicatul de presă al APM Suceava.

Acțiunea a fost coordonată de şeful Serviciului Calitatea Factorilor de Mediu  din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, ing. Iluță Cocriş  și de viceprimarul comunei Moara, Ioan Blîndu. (Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de