Valentin Popa: Autoritățile locale nu s-au implicat pentru creșterea spațiilor de cazare de la USV de parcă studenții nu ar aparține comunității sucevene


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a criticat, luni, la deschiderea anului universiar, lipsa de preocupare a autorităților locale în găsirea unor soluții pentru creșterea numărului de spații de cazare pentru studenții USV.

El a subliniat că, din nefericire, rezultate obţinute de Universitate în ultimii anu nu sunt dublate şi de o ofertă de cazare satisfăcătoare pentru studenţii suceveni.

“Pentru Campusul II al Universităţii, care prevedea patru noi cămine studenţeşti, nu a fost identificată încă o soluţie de finanţare nerambursabilă. Nici autorităţile locale nu au avut drept prioritate găsirea unei soluţii pentru creşterea spaţiilor de cazare ale Universităţii, de parcă studenţii suceveni nu ar aparţine comunităţii sucevene, deşi spaţiile de cazare în liceele din oraş există şi mulţumim că, totuşi, primim în regim de elev, locuri de cazare în aceste cămine ale elevilor într-un număr considerabil de peste o sută de locuri”, a spus profesorul universitar sucevean.

valentin popa

Popa a reamintit că de aproape doi ani se poartă discuţii cu primarul Sucevei, Ion Lungu, şi cu consilierii locali pentru preluarea în administrare a unui cămin “utilizat, într-o mică măsură, pentru câteva cazuri sociale”, dar hotărârea Consiliului Local Suceava nu a fost dusă până acum la îndeplinire.

“Căminul respectiv este aproape în ruină, iar lucrările de reabilitare, pe care ne propunem să le suportăm dintr-un credit bancar, vor dura cel puţin un an. Nici documentaţia necesară şi nici eliberarea imobilului nu este finalizată şi imobilul ar fi asigurat peste o sută de locuri de cazare”, a precizat Popa.

Rectorul sucevean a arătat că în aceste condiţii s-a luat decizia de a se începe procedurile de evaluare şi negociere pentru achiziţionarea a două noi imobile în apropierea universităţii.

“Sperăm să finalizăm, cât mai curând, procesul de achiziţii şi, până la sfârşitul acestui nou an universitar, să putem dispune de încă 120 de noi locuri de cazare, finanţarea va fi asigurată, din nou, prin credite bancare”, a explicat profesorul universitar sucevean. (Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de