Ziua Mondială a Educației a fost sărbătorită la Liceul Tehnologic Cajvana


Intră acum și în grupul de

Cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Cajvana au sărbătorit miercuri, 5 octombrie 2016, Ziua Mondială a Educaţiei, printr-o activitate amplă, atractivă şi instructivă, care a inclus dezbateri, prezentări ppt, gânduri, toate pe tema educaţiei şi a necesităţii ei pe tot parcursul vieţii.

Mottoul activităţii a fost ,,Educaţia este ca praful de stele, nu te face o stea, dar dacă o respecţi, ea te va face să străluceşti”.

Manifestarea a fost deschisă de discursul domnului director coordonator, profesor Robu Nicolae, care a mulțumit dascălilor prezenți pentru profesionalismul de care dau dovadă an de an, urându-le succes, sănătate, răbdare, pentru a duce elevii pe o treaptă mai sus, Apoi a dat cuvântul doamnei Consilier Educativ, profesor pentru învățământul primar, Tomuț Cristina, cea care a condus activitatea.

Întâlnirea de suflet a cadrelor didactice de la Liceul Tehnologic Cajvana a fost gândită de doamna învățătoare ca o invitație la reașezare a dascălului la locul pe care îl merită în societate, potrivit contribuției sale la formarea tinerei generații.

“Este astăzi o sărbătoare și în acest cadru festiv împărtășesc și eu emoțiile care-și țin orele la catedră, și le doresc tuturor bucuria afirmării profesionale.”

La propunerea dumneaei, toți cei prezenți au ținut un moment de reculegere pentru colegii plecați la cele veșnice.

Prezent la activitate, domnul profesor Pîțu Gheorghe, fost director, a schițat, în discursul său, drumul parcurs de scoala din Cajvana ajungând în mileniul III aici, unde este astăzi.

Absolvenţii prezenți, actuali dascăli, n-au uitat să amintească de profesorii care le-au influenţat, într-un fel sau altul, existenţa. Cu această ocazie, în referatele și prezentările lor și-au exprimat recunoștința și mulțumirea, față de dascălii care i-au îndrumat și insuflat pasiunea de a răsfoi cartea, formându-i ca oameni.

Astfel, au captat atenția tuturor, profesorii: Robu Oana, Crăciun Pîțu Cristina, Crăciun Pîțu Marius, Andronache Liliana, Aioanei Vasilica, Ilișoi Mihaela, Rotar Nicoleta,  Barbacariu Adriana, Moroșan Diana.

Și elevii s-au implicat în această activitate exprimându-și recunoștința adusă dascălilor lor. Astfel, pe lângă expoziția de fotografie “Școala-trecut, prezent, viitor” (prof. înv.primar Seserman Lidia Loredana), “Generații de elevi”( prof.înv.primar Tomuț Cristina), au fost expuse postere și afișe, desene realizate de elevi, pe această temă.

Spre final a venit și surpriza: două torturi sub formă de carte, cadoul oferit cadrelor didactice prezente de conducerea Liceului Tehnologic Cajvana.

„Mi-am amintit cu nostalgie de vremea când eram pionier și mă bucur că am retrăit acele momente … Aduc un omagiu tuturor cadrelor didactice pensionare, părinților mei care mi-au fost dascăli și care mi-au îndreptat pașii spre această meserie .”

 

Prof.înv.primar SESERMAN LIDIA-LOREDANA

Responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic Cajvana


Intră acum și în grupul de