Festivalul Național de Folk “Nada Florilor”, desfășurat la Fălticeni, și-a desemnat câștigătorii


Intră acum și în grupul de

premianti-festival-folk-nada-florilor-2016_8

Festivalului Național Concurs de Muzică Folk pentru Tineret “Nada Florilor”, desfășurat în perioada 15-16 octombrie a.c., la Fălticeni, și-a desemnat câștigătorii, informează într-un comunicat de presă, organizatorii evenimentului.

Potrivit sursei menționate, marele premiu – Trofeul “Nada Florilor”, în valoare de 2.000 lei, a fost oferit concurentului Paul – Adrian Tihan din Fălticeni.

Secțiunea creație

Locul 1 (1.000 lei): Victor – Mihai Moșoi (Bușteni, jud. Prahova)

Locul 2 (750 lei): Trupa EFFECTIV (Piatra Neamț)

Locul 3 (500 lei): Ștefana Anechiforesei (Fălticeni)

Secțiunea interpretare

Locul 1 (1.000 lei): Mateiana Anechiforesei (Fălticeni)

Locul 2 (750 lei): Vlad Calimandriuc (Botoșani)

Locul 3 (500 lei): Ionuț Stoian (Zănești, jud. Neamț)

Premiul special al juriului, în valoare de 500 lei, a fost câștigat de Andra Cristina Frunză din Dorohoi, jud. Botoșani.

Mențiuni (100 lei): Antonio Tănasă (Dorohoi, jud. Botoșani), Trupa KM 0 (Piatra Neamț), Ioana Vîrvara (Vadu Moldovei, jud. Suceava)

În document se arată că, președintele juriului a fost cantautorul Walter Ghicolescu. Premiile, în valoare totală de 7.300 lei, au fost asigurate de Primăria Municipiului Fălticeni și Asociația Pathos Cultural. Festivalul s-a desfășurat la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”. Invitați în recital au fost: Walter Ghicolescu, Trupa FolkFrate și Vasile Șeicaru.

premianti-festival-folk-nada-florilor-2016_6

“Mă bucur că reușim, în ciuda greutăților, să continuăm acest festival. Din discuțiile pe care le-am avut cu membrii juriului, aceștia mi-au spus cu toată sinceritatea că prestația concurenților a fost deosebită. Sunt copii valoroși, foarte buni și asta mă bucură și mă face să promit că acest festival va avea continuitate”, a spus prof. Gheorghe Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni.

premianti-festival-folk-nada-florilor-2016

La rândul său, organizatorul festivalului, Marius Irimia, președinte al Asociației Pathos Cultural, a transmis: “Am reușit să organizăm și în acest an Festivalul de folk Nada Florilor, cu toate că a fost foarte greu având în vedere înrăutățirea vremii. Cu toate acestea, calitatea spectacolului a fost foarte bună, juriul a fost mulțumit de ceea ce a văzut. Vreau să mulțumesc Primăriei Fălticeni, Consiliului Local, domnului primar care de la început a susținut această idee și continuă să fie alături de noi. Mulțumim în egală măsură și Direcției Județene pentru Tineret și Sport Suceava dar și sponsorilor din Fălticeni și București”.


Intră acum și în grupul de