Județul Suceava, pe locul doi în țară, după Ilfov, la creșterea numărului de autoturisme în circulație, iar numărul accidentelor a crescut cu 20 la sută


Intră acum și în grupul de

Numărul de mașini care circulau în județul Suceava în urmă cu un an a fost în creștere de aproape 7 la sută față de anul anterior când erau 127.344 de mașini, potrivit unor date analizate de magazinul online Autohut.ro.

FOTO: reporterntv.ro
FOTO: reporterntv.ro

Potrivit sursei citate, domeniul auto este în continuă dezvoltare în toate regiunile ţării, iar interesul oamenilor pentru automobile creşte de la un an la altul, iar magazinul online Autohut.ro a efectuat un studiu cu privire la tendinţa locuitorilor din judeţul Suceava de a caută informaţii şi de a achiziţiona piese auto de pe Internet.

Totodatp, un alt element cheie al cercetării se referă la o analiză comparative între numărul service-urilor auto din judeţ şi autoturismele înscrise pe plan local.

 

Utilizând datele acumulate de Institutul Naţional de Statistică şi volumele de căutări înregistrate de Google în intervalul 2014 – 2016, Autohut.ro realizat o cercetare de piaţă prin care a monitorizat informaţii precum numărul de accidente din judeţul Suceava raportat la numărul acestora la nivelul întregii ţări. De asemenea, a fost analizată şi variaţia autoturismelor înmatriculate în ultimii doi ani în judeţ.

 

În 2015, numărul autoturismelor care circulau pe şoselele din Suceava s-a majorat cu 6,76% faţă de anul anterior, când existau 127,344 maşini. Din acest punct de vedere, Suceava este pe locul2 în topul judeţelor cu cele mai mari creşteri, pe primul loc fiind Ilfov şi pe ultimul Bucureşti.

 

Pe întreg teritoriul judeţului Suceava existau 286 de service-uri auto la finalul anului 2015, ceea ce înseamnă că în judeţ există 475 maşini/service.

 

Potrivit datelor statistice analizate de Autohut, numărul accidentelor auto a crescut cu 19,90% în ultimele 12 luni în Suceava, reprezentând 3,95% din numărul total de accidente la nivel naţional. În acest context, interesul locuitorilor din Suceava pentru cumpărarea de piese auto online a crescut cu 5,57% în 2015 faţă de 2014.

Dintre acestea, cele mai căutate produse auto universale în Suceava sunt anvelopele şi bateriile auto.

Tendinţa locuitorilor din Suceava de a cumpără anvelope din magazine online de specialitate s-a majorat cu 15,90%, în timp ce interesul pentru baterii a crescut cu 14,84%, dovadă fiind volumele de căutări înregistrate de Google.

 

„Anvelopele şi bateriile auto sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai căutate produse din domeniul auto, indiferent de sezon. Cu atât mai mult acum, când ne apropiem cu paşi repezi de venirea iernii, oamenii încep să fie interesaţi de ele pentru a-şi pune la punct maşinile”, a declarat Alexandru Stoinea, reprezentant Autohut.ro.


Intră acum și în grupul de