Un elev din Moldova Sulița a dispărut de acasă și a fost căutat mai multe ore. El plecase să-și găsească telefonul mobil pe care îl pierduse


Intră acum și în grupul de

Secția 11 Poliție Rurală Pojorâta a fost sesizată, marți seara, prin 112 cu privire la faptul că un minor de 13 ani, din Moldova Sulița, a plecat de la domiciliu fără să dea detalii cu privire la destinație și fără permisiune.obcine codrii padure toamna primavara padure (3)

 

Polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta s-au deplasat la domiciliul minorului unde au stabilit că se află în grija unchiului său, conform unei hotărâri judecătorești. Mama este decedată iar tatăl, care locuiește în comuna Breaza, nu își îndeplinește obligațiile părintești și nu ține legătura în nici un fel cu el.

Polițiștii au stabilit că marți,  la ora 14.30,  copilul a venit de la şcoală, a stat până la ora 15.00 apoi a părăsit domiciliul îmbrăcat în hainele de la şcoală şi cu rucsacul conţinând cărţile şi caietele necesare studiului, fără a avea bani la el. O echipă complexă de poliţişti a început imediat investigaţiile şi căutările, având în vedere faptul că se apropia seara, iar temperaturile erau deja foarte scăzute.

După extinderea investigațiilor s-a stabilit că elevul a fost văzut în zona unei herghelii de pe raza comunei de domiciliu, în jurul orei 20:00, loc în care a fost identificat de  polițişti şi redat persoanei responsabile în condiţii de deplină siguranţă. Din verificările ulterioare a reieşit că el îşi pierduse telefonul mobil şi a plecat să îl caute.

Riscurile la care s-a expus însă acest tânăr au fost majore, având în vedere zona împădurită, terenul accidentat, vremea ploioasă, temperatura redusă, apropierea nopţii, arată Poliția Suceava.

Poliţiştii avertizează familiile şi tinerii să nu recurgă la astfel de gesturi necugetate, părăsirea domiciliului mai ales în condiţii meteo nefavorabile putând avea urmări din cele mai nefericite.


Intră acum și în grupul de