Numărul cazurilor de viroze respiratorii, în uşoară scădere săptămâna trecută. Aproape 3500 de suceveni s-au vaccinat antigripal de la debutul campaniei de vaccinare


Intră acum și în grupul de

Numărul cazurilor de viroze respiratorii înregistrate în perioada 31 octombrie- 06 noiembrie 2016 sunt în uşoară scădere faţă de intervalul precedent, Suceava menţinându-se, în continuare, cu cele mai multe cazuri de infecţii respiratorii şi de pneumopatii.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în cursul săptămânii trecute, s-au raportat 2370 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare cu 51 de internări, peste jumătate din numărul acestor cazuri sunt înregistrate în zonei Sucevei, respectiv 1248 de cazuri. La grupa de vârstă 5-14 ani s-au înregistrat cele mai multe cazuri de infecţii respiratorii, respectiv 775 de cazuri, urmată de grupa de vârstă 2-4 ani.

În acelaşi interval s-au înregistrat 484 de cazuri de pneumopatii acute cu 108 internări, grupa de vârstă cea mai afectată fiind 2-4 ani, unde s-au raportat 109 cazuri de îmbolnăvire.

Reamintim că  în intervalul 24-30 octombrie, în judeţul Suceava  s-au raportat 2491 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 507 cazuri de pneumonie acută.

viroza-raceala-gripa

De la debutul supravegherii infecţiilor respiratorii acute şi a afecţiunilor clinice compatibile cu gripa pentru sezonul rece 2016-2017, în judeţul Suceava nu au fost raportate cazuri de gripă.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, joi, pentru NewsBucovina că  judeţului Suceava i-au fost repartizate 7800 de doze de vaccin antigripal, care au fost deja predate medicilor de familie pentru vaccinarea persoanelor la risc, iar alte 1000 de doze au ajuns, recent, la DSP Suceava şi au fost livrate unităţilor sanitare pentru vaccinarea personalului medical.

Zorescu a spus că de la începutul campaniei de vaccinare, în judeţul Suceava au fost vaccinate antigripal până în data de 6 noiembrie 2016 aproximativ 3500 de persoane (Liliana Bujdei)

 

 

 


Intră acum și în grupul de