Primarul Ion Lungu despre familiile din imobilul cu peretele prăbușit: Au primit garsoniere confort I. Mai sunt clădiri cu risc, dar oamenii nu vor să plece și vom face locuințe sociale cu bani UE

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, luni, că cele trei familii care au fost evacuate sâmbătă seara din imobilul din Burdujeni unde un perete s-a prăbușit, au primit câte o garsonieră confort I.

„Am avut azi o ședință a Comisiei sociale, iar fiecărei familii i-a fost alocată câte o garsonieră confort I, cu baie, cameră și bucătărie. Au fost foarte mulțumiți”, a spus Ion Lungu.

El a menționat că respectiva casă nu mai poate fi locuită și va fi dărâmată.

„Noi știam acest lucru. Avem mai multe cazuri în care am cerut evacuarea oamenilor, dar oamenii nu vor să plece. Casele respective nu mai pot fi reparate, consolidate”, a spus Lungu.

El a mai declarat că de săptămâna trecută Primăria a depus pe GAL urban un proiect de locuințe sociale.

ion-lungu-2

„Vom face locuințe sociale cu fonduri europene”, a spus Lungu.

El a mai declarat că la clădirea vecină unde prin prăbușirea zidului au fost provocate pagube, se vor acorda despăgubiri proprietarului.

„La vecin, vom face o expertiză de pagube și vom aproba, joi, în Consiliul local și vom acord despăgubiri bănești”, a mai declarat Ion Lungu.

 Dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost înştiinţat anunțat sâmbătă după amiaza prin 112 de prăbuşirea unui perete din laterala unei clădiri, situată în municipiul Suceava, pe strada 22 Decembrie în apropierea sediului Poliţiei din cartierul Burdujeni.

Conform ISU Suceava, construcţia veche de peste 100 de ani, cu o amprentă la sol de aproximativ 320 de metri pătraţi, aparţine Primăriei municipiului Suceava.

În laterala opusă zidului prăbuşit sunt amenajate locuinţe sociale, formate din trei camere, pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi. Diferenţa de 200 de metri pătraţi este spaţiu dezafectat. În locuinţele sociale, domiciliau 3 familii, cu 13 persoane, din care 7 adulţi şi 6 minori. În urma evenimentului, nicio persoană nu a fost rănită.

La faţa locului s-au deplasat specialişti ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi ai Primăriei municipiului Suceava, pentru evaluarea nivelului de siguranţă a construcţiei.

„Deoarece clădirea nu era sigură, s-a luat decizia evacuării celor 13 persoane, care au fost transportate cu mijloace adecvate la adăpostul de noapte „Sfânta Vineri”, al asociaţiei „Lumină Lină”, din municipiul Suceava”, precizează sursa citată. (N.B.)