Bursa locurilor de muncă pentru persoanele care se vor elibera din detenţie va fi organizată de AJOFM Suceava, în parteneriat cu Penitenciarul Botoşani


Intră acum și în grupul de

AJOFM Suceava, în parteneriat cu Penitenciarul Botoşani, organizează, joi, la Suceava Bursa locurilor de muncă pentru persoanele care se vor elibera din detenţie, la acest eveniment fiind invitaţi să participe cinci angajatori.

Mirela Adomnicai

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, a precizat, luni, într-un comunicat de presă că parteneriatul încheiat între instituţia suceveană şi Penitenciarul Botoşani, ce a avut ca scop facilitarea integrării pe piaţa muncii a persoanelor care au fost în detenţie, se va finaliza prin organizarea unei burse speciale destinată acestui segment de public.

“În scopul susţinerii reintegrării sociale şi profesionale a acestora, au fost invitaţi 5 angajatori cu atitudine receptivă şi suportivă faţă de persoanele eliberate din detenţie, iar Penitenciarul Botoşani va escorta un număr de 16 deţinuţi, care finalizează pedepse privative de libertate. Selectarea angajatorilor a mai urmărit şi plierea deficitului de personal pe calificările pe care le au persoanele din grupul ţintă sau disponibilitatea angajatorilor pentru calificarea la locul de muncă”, a spus Adomnicăi.

Bursa locurilor de muncă pentru persoanele care se vor elibera din detenţie se va organiza, joi, 24 noiembrie, de la ora 10.30, la sediul AJOFM Suceava, în Sala de Consiliu a instituţiei.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de