Personalul SJU Suceava este evaluat cu privire la însuşirea şi aplicarea noilor reglementări din domeniul prevenirii şi controlului infecţiilor nosocomiale


Intră acum și în grupul de

Personalul medico-sanitar din Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava este evaluat în aceste zile cu privire la cunoaşterea, însuşirea şi aplicarea noilor reglementări din domeniul  prevenirii şi controlului infecţiilor asociate asistenţei medicale.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că testările personalului medico-sanitar din spital privitoare la prevenirea şi controlul infecţiilor asociate asistenţei medicale au început, miercuri, cu evaluarea medicilor şefi de secţii, urmată de evaluarea asistenţilor şefi, apoi a întregului personal, în zilele următoare.

mihai-ardeleanu

El a explicat că evaluarea constă într-un test grilă şi prezentarea unor scenarii clinice, iar răspunsurile sunt dezbătute cu medicul epidemiolog şi cu nucleul de epidemiologie al spitalului.

“De fapt, nu se încearcă o însuşire scolastică a acestor decrete, ci o înţelegere a lor, cum procedăm într-un caz X, Y, sunt prezentate scenarii clinice, bolnav cu nume, cu prenume, cu patologie, care vine în spital cu X probleme şi după aceea ce se întâmplă în momentul în care se identifică o infecţie”, a spus Ardeleanu adăugând că sunt prezentate cazuri practice din care “se pot trage învăţămintele teoretice”.

Medicul sucevean a arătat că în urma acestor evaluări se va şti cine şi-a însuşit legea şi ce persoane mai trebuie să-şi completeze cunoştinţele în domeniul respectiv.

Reamintim că în spital au început, în luna septembrie, instruirile ce vizează aplicarea noilor norme tehnice privind curăţenia, dezinfecţia şi sterilizarea în unităţile sanitare stabilite prin Ordinul Ministerului Sănătăţii nr.961/2016.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a transmis după apariţia acestui ordin unităţilor sanitare publice şi private din judeţul Suceava adrese prin care le solicită să-şi actualizeze procedurile de lucru în vederea punerii în aplicare a noilor norme privind curăţenia, dezinfecţia şi sterilizarea în aceste unităţi. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de