Sucevenii, invitați să se alăture și în acest an campaniei ”ShoeBox – Cadoul din Cutia de Pantofi”


Intră acum și în grupul de

Sucevenii sunt invitați să se alăture și în acest an campaniei ”ShoeBox – Cadoul din Cutia de Pantofi”, prin intermediul căreia pot face cadouri copiilor nevoiași din județ.

visual_shoebox2016-628x434

”Iarna aceasta, e atât de ușor să aduci un zâmbet de sărbători unui copil nevoiaș. Într-o veche cutie de pantofi, poți ascunde o bucurie pentru un suflet curat, în așteptarea magiei de sărbători”, arată Marian Dascălu, coordonatorul campaniei în județul Suceava.

El a precizat că anul acesta, campania se desfășoară în două etape.

”În perioada 1- 15 decembrie (prima etapă), vom colecta cutiile cu cadouri si ne vom informa asupra situatiilor venite din teren privind distributia cutiilor pentru urmatoarea etapa.

În perioada 16 – 23 decembrie (a doua etapă), vom impărți cutiile colectate în comunitățile sărace către copiii nevoiași. Distributia cadourilor se va face in mai multe comunitati identificate precum sat Gainesti- comuna Slatina-Suceava , sat Gulia si sat Budeni- Dolhasca – Suceava, sat Mironu -comuna Valea Moldovei -Suceava, cătunul Ţâmpoceni – comuna Păltinoasa – Suceava, Comuna Burla – Suceava, sat Humoreni – comuna Comanesti – Suceava , comuna Stulpicani, comuna Ostra – Suceava si alte localitati identificate”, a explicat Marian Dascălu.

Cadourile se vor face pentru copiii cu vârste între 2 ani – 18 ani.

Astfel, cei care doresc să facă o faptă bună înainte de Crăciun pot dona, într-o cutie de la pantofi, dulciuri, jucării, produse de igienă personală, rechizite, haine, alimentele perisabile fiind  însă excluse.

”Nu puneți în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea nici vouă să le primiți. Toate lucrurile ar trebui să fie noi”, a ținut să menționeze Marian Dascălu.

Cutiile pline cu daruri nu trebuie sigilate, acestea urmând a fi verificate de voluntari dacă corespund cerințelor.

”Nu lipiți capacele pe cutii, le vom lipi la momentul în care veniți cu ele, când vom lipi și etichetele speciale cu vârsta și sexul copilului pentru care ați pregătit cutia/cutiile”, a arătat coordonatorul campaniei ShoeBox – Cadoul din Cutia de Pantofi în județul Suceava, precizând că termenul limită de colectare a cutiilor este 15 decembrie.

Cutiile se colectează în următoarele locații din municipiul Suceava:

 AREAS Suceava

Centrul de Incluziune Sociala – CIS
str. Oituz nr.30, Suceava (fosta cladire a evidentei populatiei / politie rutiera)
Persoana de contact: Maria Scripca
Fix / Mobil: 0330 803 372 / 0758 510 251
Program de colectare L-V: 09:00 – 17:00

EXIMTUR Suceava

Calea Unirii nr 22 Mag P15 (in incinta Iulius Mall)
Tel 0330 803070
Persoana de contact: Alexandra Butnari (0734 997 190).
Orar: Luni- Duminica 10:00-22:00.

Campania Shoebox se derulează din 2007, în fiecare an, în toate județele țării aducând un strop de bucurie celor mici mai putin norocoși în preajma sarbatorilor de iarna. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de