FOTO Câștigătorii ediției de iarnă a concursului Ikebana desfășurat la Școala Gimnazială “Dimitrie Păcurariu” Șcheia


Intră acum și în grupul de

 

La Școala Gimnazială “Dimitrie Păcurariu” Șcheia, s-a desfășurat, vineri, 9 decembrie, Concursul „Ikebana de iarnă”, la care au participat 27 de elevi.

”Acest concurs a adus, în cadrul unei competiţii de sezon, elevi talentaţi și dornici să vă facă sărbătorile de iarnă mai frumoase. Complicii evenimentului, fără de care acesta nu ar fi avut loc, sunt School After School Mihoveni și Primăria Șcheia care, prin bunăvoinţa domnului primar Vasile Andriciuc, a permis elevilor să ia din curte crengi verzi pentru realizarea frumoaselor ornamente. Ei au mai folosit crengi de tuia, brad argintiu, tisă, pin sau crengi de arbuşti verzi cu forme interesante, lampioane chinezeşti, imortele, levănţică și spice de grâu, culese și păstrate de ei, din vară. În locul florilor proaspete au fost folosite globuri și ornamente de Crăciun”, arată coordonatorul acestui proiect ec. Iuliana Buzuleac.

Ea a explicat că iniţierea în tainele acestei arte se face din clasa a V – a și, an de an, elevii interesaţi participă la concursuri.

”Expozițiile ikebana sunt organizate și cu ocazia diverselor evenimente realizate în şcoală noastră: cercuri şcolare, banchetul clasei a VIII – a, serbări şcolare, aranjamentele putând fi admirate de toţi cei care ne trec pragul.

Din acest an, am început să ne expunem creaţiile în sediul Primăriei Șcheia și astfel ne-am făcut cunoscuţi în întreaga comună.

În cadrul unui interviu luat elevilor, despre Şcoala de ikebana de la Șcheia, difuzat la Radio România Actualități în luna noiembrie, doamna reporter Mihaela Buculei ne-a sugerat să expunem și în sediul ISJ Suceava, pentru a ne face cunoscuţi la nivelul întregului județ”, a declarat Iuliana Buzuleac.

Ea a precizat că organizarea acestui eveniment a presupus mult efort din partea organizatorilor și  ținut să mulțumească atât colegilor din școală – prof. Ioana Bahrincean, prof. Mirela Pintescu, prof. Ioana Petrescu, prof. Rodica Ungureanu, ing. Oana Curea, prof. Luminiţa Tonolla și adm. Florin Cojghiceanu cât și celor de la Primăria Șcheia – primarului Vasile Andriciuc și contabilelor Raluca Pîțu și Daniela Iencean pentru sprijinul și ajutorul logistic acordat.

Buzuleac a arătat că elevii au fost răsplătiţi pentru lucrările lor, care au respectat principiile ikebana, cu premii constând în diplome și dulciuri.

”Lucrările premiate au fost ale următorilor elevi: Turenschi Laura – premiul I, Crăete Naomi – premiul al II – lea, Mărgineanu Andreea – premiul al III – lea și trei menţiuni: Ciobanu Alexandru, Samoilă Larisa, Gheorghe Delia.

Din juriul acestei ediţii au făcut parte angajaţi ai primăriei și ai școlii Șcheia”, a menționat, adăugând că expozițiile aflate în holul Primăriei Șcheia pot fi vizionate în perioada 12 – 16 decembrie, iar în perioada 16 – 23 decembrie la sediul ISJ Suceava.

Anual, la Școala Gimnazială “Dimitrie Păcurariu” Șcheia au loc patru  concursuri de Ikebana, câte unul pentru fiecare anotimp, competiția desfășurându-se din anul 2012.

 

 


Intră acum și în grupul de