Câștigătorii „Salonului de Umor” Suceava 2016


Intră acum și în grupul de

La Centrul pentru Susținerea Tradițiilor Bucovinene din municipiul Suceava, a avut loc, joi, de la ora 14.00, vernisajul expoziției și festivitatea de premiere a celei de-a XXVIII-a ediții a „Salonului de Umor” Suceava 2016 (Campionatul național de caricatură).

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” – Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava.

Juriul salonului, alcătuit din Mihai Pânzaru PIM – președinte, Victor T. Rusu și Tiberiu Cosovan – membri, a evaluat lucrările și a acordat premiile pentru caricatură și epigramă/carigramă.

Pentru caricatură, juriul a decis acordarea următoarelor premii: Premiul I (600 lei) – Florian Doru Crihană (Galați), Cristian Topan (București), George Licurici (Suceava), Carlos Amorim (Brazilia), Premiul II (300 lei) – Marian Avramescu (Ploiești), Costel Pătrășcan (Brăila), Premiul III (200 lei) – Doru Ghiocel Olaș (Suceava), Doru Axinte (Tulcea), Liviu Stănilă (Deva), Viorel Corodescu COV (Suceava) și Keleman Istvan (Ungaria).

Pentru epigramă/carigramă, juriul a acordat două premii (500 lei) lui Emil Ianuș și Ștefan Stroe.

La „Salonului de Umor” Suceava 2016, cu tema „Hai în Bucovina!”,  s-au înscris un număr de 38 de caricaturiști din țară și din străinătate (Brazilia, Israel, Ungaria).


Intră acum și în grupul de