Peste două sute de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 100.000 de lei aplicate de polițiștii suceveni în perioada Crăciunului

Prezența activă a polițiștilor suceveni, în zilele Crăciun, a făcut ca numărul infracțiunilor săvârșite cu violență și cele de natură judiciară să se situeze, la nivel naţional, sub media anului trecut (o scădere de 24%).

Astfe, de Crăciun, poliţiştii au fost la datorie și nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranței publice, arată Poliția Suceava.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în zilele de Crăciun, în județul Suceava, zilnic, peste 250 de poliţişti au acţionat,  suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în special, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi europene, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca oamenii să se bucure în linişte de sărbătoarea Crăciunului.

De asemenea, polițiștii au acționat și pe principalele drumuri naționale și europene, astfel încât  nu au existat drumuri blocate sau persoane rămase blocate în trafic.

Sărbătorirea Crăciunului în siguranță s-a datorat și cetățenilor, care au înțeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.

În această perioadă (24 – 26.12.2016) poliţiştii au intervenit la 248 de evenimente sesizate, fiind constatate 80 de infracţiuni. Au fost constatate 35 de infracţiuni contra persoanei, 23 de infracţiuni contra patrimoniului, 18 infracţiuni contra siguranţei rutiere şi două infracţiuni la legi speciale. Au fost cercetate pentru săvârşirea de fapte penale 34 de persoane, faţă de două dintre acestea fiind dispuse măsuri preventive privative de libertate.

Au fost aplicate 206 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 100.000 lei.

De asemenea, au fost suspendate 32 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii sunt prezenţi la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea liniştii publice şi pentru a-i descuraja și sancționa pe cei care încalcă regulile de conduită socială, menționează Poliția Suceava.