FOTO Pompierii suceveni au deszăpezit trotuarele de pe strada Universității


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgențe ”Bucovina” Suceava au ajutat, joi dimineață, la deszpăzirea troatuarelor de pe strada Universității din municipiul Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, aceștia au curăţat trotuarele şi zonele învecinate, de la unitate și până în dreptul sediului Primăriei.

”Ştim că avem mulţi vecini în vârstă, pentru care deplasarea pe străduţele înzăpezite se face cu greutate, şi am vrut să le dăm şi lor o mână de ajutor”, a arătat Găleată.

El a mai ținut să sublinieze că atunci când nu au misiuni, pompierii militari suceveni sunt într-o pregătire continuă, pe toate planurile.

”Pe de o parte, salvatorii execută misiuni de recunoaştere a raioanelor de intervenţie, pentru a cunoaşte dinainte în detaliu aproape orice zonă de pe teritoriul judeţului. Fac exerciţii deseori, simulând diverse situaţii de urgenţă la obiective cu risc.

 

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

Pe de altă parte, periodic au loc controale ale pompierilor în diferite unităţi de stat şi private. În aceste unităţi, cel mai important este faptul că ajung să cunoască bine dispozitivele, cu minusuri şi plusuri, astfel încât într-o situaţie de urgenţă ştiu ce forţe şi mijloace să folosească la plecarea pentru o misiune reală.

Zilnic, pompierii au în programul de pregătire continuă două ore de sport, dar şi evaluări fizice periodice. Se pregătesc zi de zi pentru ceva ce nici ei şi nimeni nu îşi doreşte, dar care se poate întâmpla oricând, în orice colţ al judeţului sau chiar al ţării.

Merg la competiţii sportive şi profesionale şi reuşesc să urce pe podium la fiecare concurs, fapt ce demonstrează că au un nivel ridicat de pregătire”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de