Probleme cu asigurarea încălzirii asistaților din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Zvoriștea. Căldura este asigurată cu calorifere și radiatoare electrice

Încalzirea camerelor în care sunt cazate persoanele asistate de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Zvoriştea se face cu ajutorul caloriferelor şi a radiatoarelor electrice întrucât alimentarea cu combustibil a centrului a fost îngreunată de prelungirea procedurilor de achiziţie.

Directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Georgeta-Nadia Creţuleac a declarat, marţi, pentru NewsBucovina că în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Zvoriştea alimentarea cu combustibil a fost îngreunată “din motive obiective (datorate procedurilor de achiziție legale)”, dar au fost luate măsuri “pentru a nu afecta starea  de sănătate și de igienă a beneficiarilor”.

Creţuleac a spus că în acest centru camerele sunt încălzite cu ajutorul caloriferelor și radiatoarelor electrice, iar apa caldă este asigurată la fiecare etaj prin intermediul boilerelor electrice.

Ea a mai spus că împreună cu directorul executiv adjunct economic s-a deplasat la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Zvoriştea pentru a verifica situaţia de acolo constatându-se că “nu a fost afectat confortul termic al asistaților”.

“Situația va fi remediată în zilele următoare, odată cu realimentarea cu stocul de combustibil necesar”, a mai spus Creţuleac.

Centrul din Zvoriștea oferă servicii specializate persoanelor adulte cu handicap şi/sau celor cu antecedente etilice.

(Liliana Bujdei)